Presa internationala, despre victoria Portugaliei din finala EURO 2016: Visul albastru a fost spulberat

Luni, 11 Iulie 2016, ora 07:22
5889 citiri
Presa internationala, despre victoria Portugaliei din finala EURO 2016: Visul albastru a fost spulberat
Foto: Facebook/ UEFA EURO 2016

Victoria Portugaliei din finala EURO 2016 cu Franta a uimit intreaga lume, iar presa internationala se intrece in a relata marea surpriza reusita de lusitani pe terenul tarii gazda.

Francezii sunt devastati de esecul de duminica seara. "E de plans", scrie L'Equipe, avand pe fundal o imagine cu Evra si Matuidi, al doilea plangand in hohote la ceremonia de acordare a medaliilor invinsilor.

"Visul albastru a fost spulberat de Portugalia in finala EURO 2016", titreaza si Le Figaro.

"Atat de crud...", noteaza Le Parisien in titlul articolului despre meciul de duminica seara.

"Portugalia ii priveaza pe albastri de o victorie in finala Campionatului European 'al lor'", scrie Le Monde, despre infrangerea pe teren propriu a Frantei.

"Portugalia face knockout Franta cu o victorie in prelungiri", titreaza Euronews, adaugand ca sutul lui Eder de la circa 25 de metri a fost unul uluitor. "Primul gol marcat intr-un meci oficial de atacantul lui Lille a scufundat sperantele gazdelor de a castiga al treilea Campionat European", mai noteaza sursa citata.

"Portugalia il pierde pe Ronaldo, dar invinge Franta in prelungiri", titreaza si The New York Times, punand accent pe accidentarea starului portughez si iesirea de pe teren in lacrimi, la jumatatea primei reprize.

"Portugalia a trecut peste pierderea capitanului Cristiano Ronaldo, accidentat, si a invins Franta cu 1-0 in finala Campionatului European de duminica", scrie si agentia Associated Press, citata de Time.

"Portugalia face knockout Franta si castiga finala EURO", titreaza The Wall Street Journal.

"Portugalia si-a gasit un erou neverosimil, dupa ce finalizarea rasunatoare a lui Eder din prelungiri i-a asigurat primul titlu de Campionat European", noteaza Reuters.

"Portugalia strica petrecerea in Paris", titreaza Deutsche Welle, adaugand ca "Les Bleus nu au putut sa-si duca la indeplinire povestea". "Portugalia socheaza Franta", noteaza si Daily Mirror.

Portugalia a invins Franta dupa prelungiri, scor 1-0, si a castigat Campionatul European de fotbal, dupa o finala disputata duminica seara.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Portugalia devine astfel in premiera campioana europeana, dupa ce pierduse singura sa finala de pana acum, in 2004, pe teren propriu contra Greciei.

Lusitanii au castigat un singur meci in 90 de minute la acest EURO, in semifinale cu Tara Galilor, scor 2-0. In plus, trupa lui Fernando Santos devine prima din lume care castiga un turneu final dupa ce termina pe 3 in grupa sa, fara sa castige vreun meci.

Franta rateaza sansa unei triple pe propriul teren, dupa ce castigase EURO 1984 si CM 1998, ambele disputate la ea acasa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#presa externa victorie Portugalia, #presa internationala victorie Portugalia, #Portugalia castigat EURO 2016, #Portugalia victorie EURO 2016 , #meciuri