Presa internationala, dupa victoria istorica a Tarii Galilor: Belgia distrusa si naucita, e scrisa o noua legenda

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 08:25
11102 citiri
Presa internationala, dupa victoria istorica a Tarii Galilor: Belgia distrusa si naucita, e scrisa o noua legenda
Foto: Facebook/ UEFA EURO 2016

Tara Galilor a furnizat una dintre cele mai mari surprize din ultimii ani in fotbal, vineri seara, dupa ce a invins categoric Belgia, scor 3-1, in sferturile de finala de la EURO 2016, iar victoria lor a uimit intreaga lume.

Intr-unul dintre cele mai frumoase meciuri ale turneului final de pana acum, galezii au fost condusi, dar au revenit superb, cu goluri spectaculoase, si au rapus puternica echipa belgiana. Presa externa se intrece in laude pentru elevii lui Chris Coleman.

"Tara Galilor nauceste Belgia si ajunge in prima semifinala a unui turneu final", titreaza CNN, in editia online. Sursa citata subliniaza ca este prima prezenta dupa 58 de ani la un turneu final pentru galezi, care astfel profita cat mai mult de aceasta sansa unica.

The Guardian noteaza ca "decarul" galezilor, Aaron Ramsey, a fost "inima gloriei Tarii Galilor", iar meciul "a fost pur si simplu un moment glorios, de felul celora care raman totdeauna cu fanii care au fost acolo".

Un alt cotidian britanic, The Independent, scrie despre "distrugerea uluitoare" a Belgiei de catre Tara Galilor, care marsaluieste astfel in semifinale, in "una dintre cele mai mari seri din istoria sportului galez".

"Tara Galilor este in lumea viselor, dupa ce atingerea magica a lui Hal Robson-Kanu uimeste Belgia", mai subliniaza The Guardian, adaugand ca nationala antrenata de Chris Coleman "ar putea auzi chemarea istoriei" si ca Aaron Ramsey "a fost magnific" si l-a eclipsat pe Gareth Bale.

"Remarcabila Tara a Galilor nauceste e a doua nationala a lumii, intr-o noapte istorica la Lille", scrie si The Telegraph, adaugand ca "o noua legenda este scrisa acum si nu este doar despre Bale".

"Belgia nu reuseste sa depaseasca problemele din defensiva", scrie The Washington Times, cu referire la faptul ca doi fundasi centrali de baza au lipsit in partida de aseara. "O echipa britanica va juca in semifinalele unui turneu final pentru prima oara dupa 20 de ani. Si nu va fi Anglia", noteaza si The Wall Street Journal.

"A fost restaurata onoarea fotbalului britanic", scrie Toronto Sun, care titreaza ca "Tara Galilor face knock-out Belgia".

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Editia in limba franceza a Eurosport noteaza ca "Tara Galilor a aratat ca aceasta echipa a Belgiei este prea limitata".

"Cristiano Ronaldo este avertizat", dupa aceasa partida, scrie Le Monde, cu referire la faptul ca Tara Galilor va intalni Portugalia in semifinale, iar TF 1 titreaza, in editia online, "Senzatie la Lille, Tara Galilor elimina Belgia".

Nu in ultimul rand, ESPN subliniaza ca "Tara Galilor socheaza Belgia si ajunge in semifinalele EURO 2016".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#presa internationala victorie Tara Galilor, #Tara Galilor invins Belgia, #Tara Galilor surpriza Belgia, #Tara Galilor Belgia sferturi EURO 2016 , #meciuri