Boicot in Comitetul Executiv: Un avocat clarifica situatia votului controversat

Vineri, 08 Iulie 2016, ora 12:56
6565 citiri
Boicot in Comitetul Executiv: Un avocat clarifica situatia votului controversat
Foto: Hepta.ro

Federatia Romana de Fotbal l-a numit pe Christoph Daum in functia de selectioner, insa opozitia lui Razvan Burleanu a anuntat ca va contesta sedinta Comitetului Executiv la tribunal.

Chiar daca Daum a fost prezentat deja oficial, inca nu se stie suta la suta daca neamtul este antrenor cu acte in regula.

Asta intrucat Florin Prunea, liderul opozitiei din fotbalul romanesc, a afirmat ca Auras Brasoveanu, reprezentantul cluburilor din liga a doua in Comitetul Executiv, n-ar fi avut drept de vot intrucat a fost condamnat definitiv si a ramas fara posibilitatea de a fi administrator.

Pentru a clarifica situatia creata, Ziare.com l-a contactat pe avocatul specializat in drept sportiv Catalin Ciubota.

Acesta a afirmat ca votul lui Brasoveanu poate fi declarat nul, intrucat in urma condamnarii definitive i s-a luat si acest drept.

"Auras Brasoveanu nu avea drept de vot pentru ca, in urma condamnarii, are interdictia de a semna. In mod cert se incalca hotararea judecatoreasca si orice incalcare e lovita ulterior de nulitate. Cine ataca hotararea in termenul legal, o poate face spunand ca nu a fost cvorum, dar instanta va decide", a declarat Catalin Ciubota pentru Ziare.com.

In aceste conditii, deciziile luate in sedinta de joi, inclusiv validarea numirii lui Daum, ar putea fi anulate la tribunal.

Hotararea judecatoareasca definitiva a Curtii de Apel Galati, din data de 1 iunie 2016:

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

"Condamna pe inculpatul Brasoveanu Auras la o pedeapsa de 1 an inchisoare si la pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prev.de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g - dreptul de a ocupa functia de administrator al unei societati comerciale, al unei asociatii sau fundatii, pe o perioada de 2 ani, pentru savarsirea infractiunii de tentativa la inselaciune prev.de art. 32 Cod penal raportat la art. 244 alin.1, 2 Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal".

In timp ce opozitia condusa de Prunea si Argaseala este sigura de victorie la Tribunalul Bucuresti, reprezentantii Federatiei sustin ca au consultat Departamentul Juridic din cadrul forului inaintea luarii acestei decizii si au primit acceptul ca Brasoveanu sa participe.

Conform statutului Federatiei, pentru ca o sedinta sa fie considerata valida este necesara prezenta a opt membri. La sedinta de joi au fost opt membri, insa unul dintre ei este Brasoveanu, care n-ar fi avut dreptul de a participa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Razvan Burleanu FRF , #Romania