Ziare.com

Christoph Daum, noul selectioner al Romaniei - oficial

De Marius Doroftei - Joi, 07 Iulie 2016, ora 19:10
Christoph Daum, noul selectioner al Romaniei - oficial
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei
Christoph Daum este noul selectioner al Romaniei, potrivit unui anunt oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

Numirea tehnicianului german a fost insa una neasteptat de complicata, provocand un adevarat scandal intre FRF si LPF.

Reprezentantii Ligii 1 - Gino Iorgulescu, Valeriu Argaseala si Florin Prunea - au boicotat sedinta de joi a Comitetului Executiv si intentioneaza sa atace numirea lui Daum potrivit statutului FRF.

Chiar si asa, Comitetul Executiv in formula redusa a aprobat propunerea lui Razvan Burleanu.

"Propunerea Administratiei FRF pentru postul de selectioner al Romaniei a fost aprobata de Comitetul Executiv. Christoph Daum, 62 de ani, este noul antrenor al echipei nationale!", se arata in comunicatul oficial.

Daum va semna un contract pe doi ani si va avea ca obiectiv calificarea Romaniei la Mondialul din Rusia.

Desfasurarea evenimentelor:

19:10 - Avem selectioner! Cum-necum, Christoph Daum a fost validat de Comitetul Executiv si este noul antrenor al "tricolorilor"!19:00 - Pentru prima data in mandatul lui Razvan Burleanu, jurnalistii nu au acces in sediul FRF in timpul desfasurarii sedintei.

18:55 - La sedinta Comitetului Executiv participa 8 din cei 14 membri, numarul minim pentru a fi validate deciziile, insa unul dintre ei nu are drept de vot. Chiar daca va fi numit, Daum isi va incepe mandatul cu un scandal.

18:50 - "Comitetul Executiv nu e statutar pentru ca un membru e condamnat defnitiv si irevocabil, e vorba despre domnul Auras Brasoveanu. Indiferent de hotararile luate, le vom ataca conform statutului FRF", a declarat Florin Prunea la DigiSport.

18:40 - Sunt informatii potrivit carora o eventuala numire a lui Daum in functia de selectioner va fi contestat de membrii Comitetului Executiv care nu participa la sedinta.

18:15 - Sedinta nu a inceput pentru ca in sala nu sa intrunit cvorumul. Sapte din cei 14 membri ai Comitetului Executiv nu sunt inca la sedinta. Potrivit GSP, acestia sunt Gino Iorgulescu, Valeriu Argaseala, Florin Prunea, Emilian Hulubei, Kyros Vassaras si Stefan Stana, plus Auras Brasoveanu, care nu are drept de vot fiind urmarit penal. Pentru a valida deciziile Comitetului Executiv sunt necesare cel putin opt voturi.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

17:30 - Cu o jumatate de ora inaintea sedintei, FRF a anuntat oficial ca germanul Christoph Daum este propunerea pentru postul de selectioner.INFO: Ce putin doi membri ai Comitetului Executiv, Florin Prunea si Emilian Hulubei, s-au declarat public impotriva numirii lui Daum la echipa nationala.
Articol citit de 6918 ori
Ti-a placut articolul?
Tweet
Fii si tu parte din spectacolul fotbalistic! Urmareste EURO 2016 LIVE pe Ziare.com!