Marea greseala comisa de Anghel Iordanescu la EURO 2016 - Interviu

Marti, 21 Iunie 2016, ora 07:03
16556 citiri
Marea greseala comisa de Anghel Iordanescu la EURO 2016 - Interviu
Foto: Hepta.ro

Anghel Iordanescu a comis o mare greseala care a dus la eliminarea Romaniei de la EURO 2016, dupa un parcurs rusinos culminat cu esecul din meciul cu Albania, primul dupa 68 de ani.

In opinia fostului selectioner Emeric Ienei, Iordanescu a gresit in momentul in care a facut 4 schimbari dupa meciul cu Franta.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Ienei explica motivul pentru care aceasta greseala a contat decisiv.

De asemenea, Ienei analizeaza si celelalalte subiecte dezbatute dupa eliminarea Romaniei de la EURO 2016.

Iata interviul acordat Ziare.com de Emeric Ienei:

Cat de frustrant este ca am ajuns sa ne invinga chiar si Albania?

Albania poate sa te invinga, dar daca ne uitam si observam ca nu ne-au mai batut de 68 de ani, intr-adevar este frustrant. Problema a fost ca nu am jucat ce stim noi, nu ne-am facut jocul care ne-a consacrat. Trebuie sa-l critic pe fostul meu elev Puiu Iordanescu, dar a facut o mare greseala.

Dupa meciul cu Franta, nu a reusit sa mentina echipa la acelasi nivel fizic si psihic, iar schimbarile numeroase facute nu mi s-au parut de asemenea potrivite. Eu sunt adeptul ideii ca echipa nu se schimba cand merge bine.

Trebuia folosit Sanmartean mai mult, sa jucam mai ofensiv?

Am auzit si eu ce s-a spus, ca este batran, ca are 36 de ani si ca nu mai poate. Eu sunt de parere ca daca l-ai adus la aceasta varsta trebuie sa-l bagi titular pentru ca este cu certitudine un fotbalist de mare calitate.

De ce am ajuns in acest punct ce pare atat de jos?

In primul rand, campionatul intern nu mai este la un nivel bun de mult timp. Chiar daca mai sunt cateva echipe bune, se folosesc foarte multi straini, iar tinerii nostri talentati nu prea sunt bagati in seama. Va spun sincer ca sunt tineri cu calitati, tineri cu potential, dar ei sunt trecuti in plan secund din cauza faptului ca se aduc multi straini.

Apropo de tineri, dvs. l-ati promovat pe Chivu la EURO 2000. Noi acum l-am avut doar pe Stanciu. Cum vi s-a parut ca s-a gestionat cazul lui? A fost scos din echipa de start dupa primul meci din cauza presiunii.

Cand l-am introdus pe Chivu, el nici macar nu era fundas stanga. La nationala de tineret juca fundas central, dar eu l-am introdus in banda stanga si acolo s-a consacrat.

In ceea ce-l priveste pe Stanciu, el este un tanar foarte talentat, pe care insa l-a scos din echipa dupa primul meci. Pe Stanciu laudele din ziare n-aveau cum sa-l afecteze, ci doar sa-l ajute sa faca meciuri si mai bune in continuare.

Se vorbeste mult despre plecarea lui Iordanescu. Vi se pare solutia potrivita?

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Iordanescu este un antrenor de calitate. Lumea spune despre el ca este invechit, ca n-a mai antrenat timp de zece ani, dar sa nu credeti ca a stat departe de fotbal in tot acest timp. Lui i-a lipsit doar munca fizica, pentru ca altfel a fost prezent in fotbal. Greseala care mi se pare ca a fost facuta este prezenta prea multor antrenori secunzi. Trebuia ajutat mai mult de secunzii sai, insa mi se pare ca au fost cam multi colaboratori.

Sunt sanse mari sa avem un selectioner strain. Cum priviti aceasta idee?

Noi avem antrenori romani foarte buni si mai intai de toate trebuie sa discutam cu ei, sa vedem ce planuri au si cum gandesc. Consider ca sunt 3-4 dintre fostii mei elevi care pot veni la echipa nationala, insa n-as vrea sa-i numesc ca sa nu se simta cineva jignit.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#EURO 2016 Romania , #Romania