Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Meci mare reusit de Andone in Spania - cand ar putea ajunge la lotul Romaniei si ce spun sefii FRF

Joi, 26 Mai 2016, ora 08:42
4890 citiri
Meci mare reusit de Andone in Spania - cand ar putea ajunge la lotul Romaniei si ce spun sefii FRF
Foto: Facebook/ Echipa nationala de fotbal a Romaniei

Atacantul roman Florin Andone a fost titular in partida castigata de echipa sa, Cordoba, in deplasare la Mirandes, in etapa a 40-a a Segunda Division, din Spania.

Fotbalistul nostru a fost desemnat cel mai bun jucator al echipei sale, relateaza cotidianul Marca, citat de Agerpres. Cordoba a castigat cu scorul de 3-0, toate golurile fiind inscrise in a doua repriza, insa romanul, golgheterul ligii, nu a reusit sa marcheze.

Cu doua etape inainte de finalul campionatului, echipa lui Andone se afla pe locul 6, ultimul care asigura prezenta la barajul de promovare in Primera Division, patru echipe urmand sa se lupte pentru al treilea loc ce duce in prima liga spaniola.

Cordoba are 61 de puncte, asemenea echipelor de pe locurile 4 si 5, fiind urmata insa de doua echipe cu cate 60 de puncte si de una cu 59, astfel ca lupta va fi stransa pana in ultima etapa.

Urmatorul meci al echipei romanului este pe 29 mai, in deplasare la Mallorca, formatie care lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Tot pe 29 mai era data limita la care oficialii romani il asteptau pe Andone la echipa nationala, pentru a putea face parte din lotul pentru EURO 2016. Tot in aceeasi zi, Romania va juca un meci amical cu Ucraina, in Italia.

Astfel, Andone poate ajunge la lot cel mai devreme pe 30 mai, ratand astfel ultima partida a formatiei sale, pe 4 iunie, acasa cu Almeria. Conform prevederilor UEFA, insa, Cordoba are obligatia sa il lase sa mearga la lotul national, dupa data de 29 mai.

Romanul nu a primit cartonas galben in partida de miercuri seara, care i-ar fi adus automat o suspendare pentru partida cu Mallorca si l-ar fi trimis practic la lotul nationalei.

Citeste mai multe despre situatia atacantului nationalei.

Antrenorul echipei lui Andone, Jose Luis Oltra, a spus pentru Gazeta Sporturilor ca vrea sa il foloseasca pe atacant si in meciul din penultima etapa, pentru a forta promovarea: "Eu spun ceea ce-mi doresc din punctul de vedere al tehnicianului. Jucatorul va pleca mai devreme doar daca exista o obligativitate impusa clubului la nivel de reglementari internationale".

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

In acest caz, atacantul roman ar urma sa intre in programul nationalei de-abia pe 31 mai, fara sa aiba pauza dupa sezonul competitional, urmand a evolua in amicalul cu Georgia, de la Bucuresti, din 3 iunie, ultimul inainte de Campionatul European.

"El va veni pe 29 sau 30 mai aici pentru a se putea alatura lotului. Clubul stie ca termenul regulamentar e 29, maxim 30. El trebuie sa se alature lotului", a spus presedintele FRF, Razvan Burleanu, citat de Digi Sport.

Cel care are insa ultima decizie privind convocarea lui Andone, selectionerul Anghel Iordanescu, lasa in continuare loc speculatiilor: "Imi e greu sa confirm daca il asteptam pe Florin Andone. Cert e ca in discutiile avute cu clubul lui, ni s-a spus clar ca nu poate veni mai devreme de 31".

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Florin Andone lot Romania, #Andone lot EURO 2016, #Andone Cordoba echipa nationala , #Romania