Meciul adevarului pentru nationala Romaniei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 12:57
4722 citiri
Meciul adevarului pentru nationala Romaniei

Nationala Romaniei intalneste miercuri reprezentativa Elvetiei intr-o partida din etapa a doua a grupelor Campionatului European. Va fi un meci nu decisiv, ci al adevarului pentru "tricolori".

Daca suntem de acord ca primele meciuri n-au fost tocmai concludente pentru cele doua formatii - Romania a intalnit gazda turneului final, Franta, iar Elvetia a jucat o ora in superioritate numerica in fata Albaniei - atunci aceasta disputa ne va face o idee destul de clara despre nivelul la care sunt jucatorii.

Elvetia este o echipa buna. Nu e una de top, in fata careia pleci din start cu sansa a doua, ci una de profilul Romaniei, care pare capabila de rezultate si care pune probleme atunci cand adversarul se asteapta mai putin.

Avand deja trei puncte in clasamentul grupei, elvetienii sunt ceva mai relaxati, constienti ca si o remiza le asigura in conditii normale calificarea in optimi. Noi, de cealalta parte, incepem sa resimtim presiunea.

Sigur ca nu se astepta nimeni, in mod realist, sa obtinem punct sau puncte din duelul cu Franta, insa de acum apar asteptarile. Suporterii si specialistii deopotriva se asteapta ca Romania sa obtina macar un punct cu Elvetia si sa treaca de Albania. Si daca pana la meciul cu albanezii mai avem, cel cu elvetienii ne-a prins din urma destul de repede.

Vestea buna este ca Iordanescu nu poate acuza probleme de lot, avand jucatorii valizi. Asadar, rezultatul partidei va fi decis de selectia "Generalului" si de tactica pe care acesta o va adopta. Si, binenteles, de prestatia "tricolorilor".

Asa cum spuneam, Elvetia este un adversar bun, dar care poate fi invins. Abordabil sa-i spunem. Are o linie de atac retudabila, cu jucatori ca Shaqiri, Xhaka, Seferovici sau Dzemaili, oameni care pot destabiliza orice defensiva atunci cand prind o zi buna. Elvetia mai are insa o linie mediana care nu reuseste sa blocheze foarte bine atacurile adverse, dar si o defensiva ezitanta.

Prin urmare, exista premisele unui rezultat pozitiv pentru noi.

In ceea ce ne priveste, principalul pericol va veni de pe benzi, adica exact din zonele in care au zburdat francezii in meciul de vineri seara. Va fi nevoie ca cele doua "aripi", probabil Torje si Stancu, sa coboare des la dublaj, mai ales pe partea lui Rat, ceea ce inseamna ca atacul nostru va avea de suferit.

Si aici va fi nevoie de mana lui Iordanescu. Selectionerul trebuie sa decida daca principala sarcina a mijlocasilor de banda va fi dublarea fundasilor sau daca acestia se vor concentra pe atac, lasand dublajul in seama celor doi "inchizatori".

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Va fi diferenta intre tactica noastra traditionala, aceea de a sta in defensiva si de a astepta o ocazie "la ciupeala", si dintre aceea de a ne lua soarta in propriile maini si de a ataca chiar cu riscul primirii unui gol sau doua.

Sigur, si in cazul unei infrangeri astazi, Romania va avea sansa calificarii de pe locul trei daca va invinge Albania la o diferenta care sa ii asigure un golaveraj pozitiv. Dar ar fi o calificare in genunchi, o prezenta in optimi nemeritata, dupa o victorie in fata celui mai slab adversar.

De aceea meciul cu Elvetia va fi unul al adevarului. Daca "tricolorii" vor juca bine si se vor impune, sau chiar daca vor obtine o remiza cu goluri, avem toate motivele sa speram. Daca insa vor sta in aparare in speranta unui gol la plesneala, cred ca lucrurile vor fi clare, iar schimbarea selectionerului dupa Euro nu va fi un moft, ci o necesitate.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Romania Elvetia EURO 2016, #Romania rezultate Euro 2016, #Romania Euro 2016 analiza , #Romania