Noul selectioner al Romaniei si panica federala

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 07:09
9004 citiri
Noul selectioner al Romaniei si panica federala

Nationala Romaniei, eliminata din cea mai usoara grupa de la Euro 2016, se afla intr-o situatie paradoxala, are, insa de fapt nu are un selectioner. Iar oficialii din cadrul FRF par ca au intrat intr-un soi de panica dupa ce s-au vazut pusi in fata primelor refuzuri.

Tehnic, Romania are un antrenor, contractul lui Anghel Iordanescu fiind valabil pana in data de 15 iulie. Practic, nationala nu are selectioner si unii rautaciosi, printre care ma numar si eu, ar putea spune ca n-a avut nici la turneul final din Franta.

Despre plecarea lui Iordanescu se stia, mai mult sau mai putin, de cand acesta a revenit la prima reprezentativa, dupa "dezertarea" lui Piturca la arabi. Reactivat cumva fortat, "Generalul" a venit sa dea o mana de ajutor, acceptand insa un salariu considerabil, in preliminarile Euro 2016 si, eventual, la turneul final.

Momentul acesta avea loc la sfarsitul lui octombrie 2014, in urma cu mai bine de un an si jumatate.

Revenim. Inca din momentul numirii lui Iordanescu la nationala se stia ca acesta va pleca dupa Euro. Contractul sau chiar a fost astfel conceput, el semnand un acord valabil pana la finalul preliminariilor, prelungit apoi pana la finalul Campionatului European.

Cu toate acestea, ne aflam acum, la mai bine de un an si jumatate de la plecarea lui Piturca, in postura de a nu avea selectioner. N-am auzit niciun oficial federal explicand de ce s-a dormit pana acum la Casa Fotbalului din acest punct de vedere si de ce nu exista solutii. De ce nu exista o lista extrem de scurta de posibili selectioneri cu care sa se fi demarat discutii de principiu de foarte mult timp, acum punandu-se la punct numai detaliile.

Nu apare nimeni sa ne explice ca la Federatie nu exista niciun soi de precipitare, ca discutii cu antrenori ca Olaroiu, De Biasi, Rednic, Labbadia si restul numelor vanturate pana acum prin presa sunt planificate atent si ca acesti tehnicieni, la prima vedere destul de diferiti, au totusi puncte cheie comune, anume criteriile luate in discutie de FRF.

Citeste ce spune selectionerul Albaniei despre preluarea nationalei Romaniei

Nu iese nimeni in fata pentru ca acest plan nu exista. Pana acum s-a mers "la plesneala" si, foarte probabil, nimeni nu s-a gandit mai departe de Euro 2016. Iar eliminarea de la turneul final i-a pus pe acesti oameni in fata unui fapt implinit, acela ca Iordanescu trebuie inlocuit.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Fara indoiala ca, in cazul unei evolutii bune a Romaniei, "Generalul" ar fi primit o propunere de a continua. Iordanescu si Burleanu au dovedit ca pot colabora destul de strans si aceasta relatie apropiata a lor multumea pe toata lumea. Numai ca nationala noastra s-a facut de ras la Euro, prin rezultate, dar mai ales prin joc, astfel ca varianta Iordanescu, singura care pare sa fi fost luata in calcul de federali, a picat.

Asa ca s-a ajuns la nebunia de acum, in care FRF pare ca oferteaza pe oricine are carnet de antrenor si un CV care ar putea sa le ia ochii microbistilor, criteriul de baza fiind acela al salariului cat mai mic.

Ori in aceste conditii, ar trebui sa avem o bafta chioara pentru a primi un selectioner capabil sa reformeze nationala Romaniei si s-o faca sa joace fotbal cu numai doua luni ramase pana la debutul preliminariilor Campionatului Mondial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#nationala Romania selectioner, #selectioner nou Romania, #FRF nationala selectioner nou , #Romania