Razboi deschis in fotbalul romanesc: Acuzatiile LPF pentru Burleanu

Vineri, 08 Iulie 2016, ora 15:35
7587 citiri
Razboi deschis in fotbalul romanesc: Acuzatiile LPF pentru Burleanu
Foto: LPF

Cei doi mari poli de putere din fotbalul romanesc, FRF si LPF, se afla in razboi deschis.

Reprezentantii Ligii 1 au boicotat votul pentru validarea selectionerului Christoph Daum, provocand o reactie nervoasa din partea sefului Federatiei, Razvan Burleanu.

O zi mai tarziu, oficialii Ligii au reactionat lansand propriile lor acuzatii la adresa lui Burleanu.

Presedintele FRF este acuzat ca ignora solicitarile cluburilor prim-divizionare, in special pe aceea de a renunta la obligativitatea folosirii unui jucator sub 21 de ani in meciurile din intrecerile interne.

"Presedintele LPF, Gino Iorgulescu, a fost de acord ca Razvan Burleanu, presedintele FRF, sa negocieze cu viitorul antrenor al echipei nationale, in acest sens imputernicindu-l pe acesta prin semnarea hotararii Comitetului de Urgenta al FRF din data de 1 iulie 2016. Este normal ca presedintele FRF, Razvan Burleanu, sa-si asume numirea antrenorului si rezultatele viitoare ale echipei nationale, care speram sa fie exceptionale. Urmand ca propunerea de antrenor si conditiile contractuale sa fie aprobate de Comitetul Executiv al FRF.

Precizam insa ca atacurile si insinuarile pe aceasta tema ale presedintelui FRF sunt ridicole si lipsite de substanta. Gino Iorgulescu nu avea si nu are cum sa respinga numirea unui selectioner strain, din moment ce in intreaga sa activitate a promovat nu doar jucatori de alta nationalitate, ci si antrenori ca Walter Zenga, Roberto Landi sau Cristiano Bergodi. Absenta presedintelui LPF, a celorlalti reprezentanti ai Ligii 1 Orange din Comitetul Executiv din data de 7 iulie 2016 nu are nicio legatura cu oficializarea domnului Christoph Daum pe banca echipei nationale. Acestuia ii uram din suflet mult succes, pentru ca succesul e sinonim cu succesul nationalei Romaniei. Speram sa fie o alegere fericita si ne bucuram pentru prezenta sa in fotbalul romanesc!

Revenind la absenta reprezentantilor LPF din ultima sedinta a Comitetului Executiv, tinem sa subliniem ca a fost un act de protest fata de refuzul constant si inexplicabil cu care conducerea FRF a intampinat cererile fotbalului profesionist din Romania. Presedintele LPF, Gino Iorgulescu, a tinut cont in luarea acestei decizii de acordul scris a noua cluburi care i-au cerut o astfel de pozitie. Aceleasi cluburi au solicitat transformarea obligativitatii folosirii unui jucator sub 21 de ani pe tot parcursul disputarii Campionatului National Liga 1 Orange intr-o regula optionala, pentru ca, intr-adevar, cele mai multe cluburi nu sunt inca pregatite sa sustina acest proiect al FRF. Mai mult, presedintele Gino Iorgulescu a oferit Comitetului Executiv, in numele cluburilor, 10 la suta din drepturile tv ale fiecarui an competitional pentru un fond financiar care sa recompenseze cluburile care vor folosi jucatori sub 21 de ani, in functie de minutele jucate de acestia. E vorba de o suma de aproximativ 2.750.000 de euro, din care fiecarui club intrat in acest program i-ar fi revenit in jur de 200.000 de euro.

Conducerea FRF a respins aceasta propunere, insistand pe ideea obligativitatii prezentei in teren, pe toata durata partidei, a cel putin unui jucator sub 21 de ani. Conducerea FRF nu a inteles si nu intelege care sunt rigorile fotbalului profesionist, impunand dictatorial o regula care nu exista nicaieri in Europa, care e discriminatorie, care impiedica echipele sa-si foloseasca cel mai bun "unsprezece" din lotul de care dispun. Masura afecteaza toate echipele, dar mai ales reprezentantele noastre in cupele europene. Nu se poate evolua cu gandul ca ai pe banca jucatori mai buni si nu ii poti folosi! Nu se poate juca asteptandu-te in fiecare clipa sa pregatesti o schimbare si sa fi obligat sa faci alta, pentru a avea in teren mereu acel jucator sub 21 de ani", se arata in comunicatul LPF.

Citeste aici care au fost declaratiile lui Razvan Burleanu

In continuare, Burleanu este acuzat ca a incercat si a reusit sa manipuleze voturile din Comitetul Executiv.

"Nu putem ridica mana fara sa stim ce votam, asa cum isi doreste presedintele FRF, care a instituit aceasta practica in CEx. Acele vremuri ar fi trebuit sa fie apuse demult, mai ales cand vorbim de tineri ca Razvan Burleanu, ales in fruntea FRF tocmai pentru ca si dansul le-a acuzat. Vedem insa ca doar declarativ!

Presedintele LPF. Gino Iorgulescu, a fost acuzat de lasitate. Amuzant, nu-i asa? Pentru ca lasitate este sa obligi membrii CEx sa voteze in gol, lasitate e sa te astepti ca noi sa ridicam mana fara a fi prezentat contractul noului selectioner. Gino Iorgulescu si-a respectat mandatul primit de la cluburi. Daca ar fi fost doar trei cluburi, sa zicem, care s-ar fi opus regulii obligativitatii folosirii unui jucator sub 21 de ani, atunci presedintele LPF ar fi fost obligat sa tina cont de majoritatea care si-ar fi dorit ceea ce-si doreste FRF. Nu e insa cazul.

Ce democratie invoca domnul Burleanu cand ii retine in birou pe membrii CEx pentru a le spune ce sa voteze, cand ii cheama la cine mai mult sau mai putin de taina, cand nu prezinta documente, dar invoca transparenta? A apus vremea cand una se spunea si alta se facea. LPF invita la un dialog prin care sa gandim ce e de facut in fotbal, cum reformam acest sport si nu la exercitii de imagine, la care Razvan Burleanu poate ca exceleaza."

Christoph Daum este noul selectioner al Romaniei, el fiind confirmat joi de Comitetul Executiv al FRF. Obiectivul germanului este calificarea Romaniei la Campionatul Mondial din 2018.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

De la sedinta in care neamtul a fost confirmat in functie au lipsit reprezentantii cluburilor din Liga 1.

Citeste mai mult despre scandalul dintre FRF si LPF

Mai mult, LPF intentioneaza sa conteste in instanta instalarea lui Christoph Daum pe banca echipei nationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scandal fotbal romanesc, #LPF FRF scandal, #Daum selectioner Romania , #Romania