UEFA il lauda pe Iordanescu: E marele maestru al fotbalului romanesc

Sambata, 18 Iunie 2016, ora 14:15
6812 citiri
UEFA il lauda pe Iordanescu: E marele maestru al fotbalului romanesc
Foto: Hepta.ro

Meciul cu Albania are o semnificatie aparte pentru selectionerul nationalei de fotbal a Romaniei, Anghel Iordanescu: va fi partida cu numarul 100 pentru el ca antrenor al unei echipe nationale.

Cu o zi inainte de meciul decisiv cu Albania, site-ul UEFA ii dedica un amplu material selectionerului Romaniei, Anghel Iordanescu, pe care il numeste "marele maestru al fotbalului romanesc".

Jurnalistii de la uefa.com amintesc ca Iordanescu, acum in varsta de 66 de ani, are performante remarcabile in cariera sa de antrenor: a fost votat antrenorul secolului 20 in Romania, a castigat de patru ori titlul de campion, doua Cupe ale Romaniei si Super Cupa Europei cu Steaua Bucuresti dar si ca a ajuns pana in finala Cupei Campionilor Europeni in 1989.

Ca fotbalist, Iordanescu a jucat de 57 de ori pentru nationala Romaniei si a castigat, din postura de secund al lui Emeric Ienei, Cupa Campionilor Europeni in 1986.

Meciul de duminica contra Albaniei il va include pe antrenorul Iordanescu intr-o companie selecta: va fi unul dintre cei 30 de antrenori care au reusit, de-a lungul istoriei, sa stranga cel putin 100 de meciuri la o echipa nationala. Dintre acestia doar 3 sunt prezenti la Euro in acest an: Joachim Low (Germania) - 132 de meciuri, Fatih Terim (Turcia) - 123 de meciuri, Vicente del Bosque (Spania) - 111 meciuri.

Clasamentul este condus de selectionerul nationalei statului Uruguay, Oscar Tabarez, cu 167 de meciuri.

Rat e convins ca Iordanescu merita sa fie selectioner

Veteranul lotului deplasat de Iordanescu la Euro, Razvan Rat e convins ca Iordanescu inca are calitatile necesare de a conduce o nationala.

"Eu cred ca a schimbat multe lucruri iar in opinia mea este un personaj ectrem de important. E important pentru el ca ii are alaturi pe cei pe care eu ii numesc 'cei trei muschetari', Viorel Moldovan, Ionut Badea and Daniel Isaila. Ei il tin tot timpul informat despre ce se intampla in fotbalul modern si asta se vede, pentru ca Iordanescu este tot timpul la curent cu ceea ce se intampla in fotbalul de astazi. Este foarte important ca exista o relatie stransa intre el, asistentii sai si noi, jucatorii." a spus Razvan Rat pentru uefa.com

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Iordanescu a debutat ca antrenor al nationalei Romaniei in 1994, dup ce Cornel Dinu a fost demis in urma infrangerii, 5-2 cu Cehoslovacia. A dus Romania pana in sferturile Cupei Mondiale din America si a ajuns intre cele mai bune 16 echipe in Franta, in 1998.

A mai antrenat nationala Greciei, iar in 2006 s-a retras, preferand o cariera in politica.

Site-ul UEFA scrie ca "din octombrie 2016 a revenit la ceea ce iubeste cel mai mult, pentru probabil ultimul sau loc de munca din postura de antrenor principal."

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Anghel Iordanescu UEFA , #Romania