Viata incredibila a eroului finalei EURO 2016: Tatal sau este in inchisoare de 16 ani

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 10:50
12425 citiri
Viata incredibila a eroului finalei EURO 2016: Tatal sau este in inchisoare de 16 ani
Foto: Facebook/ UEFA EURO 2016

Eroul Portugaliei din finala EURO 2016, castigata de lusitani cu 1-0 in fata Frantei, a povestit intr-un interviu recent ca tatal sau este in inchisoare de circa 16 ani, acuzat ca ar fi ucis-o pe mama vitrega a fotbalistului.

Eder, marcatorul golului finalei, a spus intr-un interviu pentru o televiziune portugheza ca tatal sau se afla intr-un penitenciar din Anglia, urmand sa iasa in curand din inchisoare.

"Tatal meu este in inchisoare. De cand aveam 12 ani. Mama mea vitrega a murit si el a fost acuzat ca a ucis-o. A fost condamnat la 16 ani de inchisoare, cred", a spus Eder, fara a da detalii suplimentare, citat de Daily Express.

Atacantul a reusit sa pastreze secret faptul ca tatal sau este inchis intr-un penitenciar in Anglia, in ciuda faptului ca a evoluat jumatate din sezonul trecut la Swansea City.

Nascut in Guinea-Bissau, o tara micuta si fosta colonie portugheza din vestul Africii, de la malul Oceanului Atlantic, jucatorul de 28 de ani s-a mutat in Portugalia cand era copil, impreuna cu mama sa, si a inceput fotbalul la Coimbra, la 11 ani, plecand de la Academica la Sporting Braga in anul 2012.

"Din momentul in care am ajuns la Academica (in 2008, la 20 de ani - n.red.) si am inceput sa castig bani, am putut sa merg in Anglia sa il vizitez la inchisoare. De fiecare data cand am avut vacanta, am mers in Anglia sa il vad", a mai povestit Eder.

Acesta a spus ca tatal sau se afla deja in Portugalia, cand s-a mutat acolo din Guinea-Bissau, locuind pe rand cu ambii parinti, care erau despartiti.

Intrebat cum s-a simtit cand a mers intr-un centru de plasament de la marginea orasului Coimbra, din cauza ca parintii sai nu-si mai permiteau sa aiba grija de el, fotbalistul a raspuns: "Am fost trist, nu mi-a placut deloc. M-am simtit abandonat".

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Eder are o sora care studiaza in Wolverhampton, o alta sora care traieste in Anglia si un frate care traieste in Portugalia: "Am familie peste tot".

"Nu am crescut cu familia mea, am crescut intr-un colegiu. A fost bine pentru mine, m-a ajutat sa devin omul care sunt si m-a ajutat in cariera fotbalistica. Desigur, uneori a fost putin greu, ceea ce este normal. Am intalnit multi dintre prietenii mei acolo si a fost bine sa am o experienta de viata", a mai spus fotbalistul lui Lille.

Eder a intrat in teren in a doua repriza a finalei EURO 2016, in minutul 79, in locul celui mai bun tanar jucator al Campionatului European, Renato Sanches. Atacantul lui Lille a reusit sa inscrie golul victoriei Portugaliei contra Frantei, in a doua repriza de prelungiri, cand foarte multi se asteptau ca meciul si trofeul sa se decida la penaltiuri.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#tata Eder inchisoare, #poveste viata Eder, #poveste Eder erou Portugalia, #Eder gol finala EURO 2016 , #stiri EURO 2016