Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

10 milioane de turisti merg la EURO 2016: Cum vor francezii sa-i fereasca de atentate

Luni, 30 Mai 2016, ora 15:06
3453 citiri
10 milioane de turisti merg la EURO 2016: Cum vor francezii sa-i fereasca de atentate
Foto: Hepta.ro

Mai sunt doar 11 zile pana la startul EURO 2016, iar principalul semn de intrebare il reprezinta capacitatea francezilor de a le asigura securitatea celor 10 milioane de turisti ce sunt asteptati la turneul final.

Franta se afla intr-o stare de alerta totala de mai bine de un an si a recurs la mai multe solutii din dorinta de a avea un turneu final lipsit de evenimente tragice, atat pe stadioane cat si pe strazi.

Jurnalistii de la The Telegraph au sintetizat eforturile facute de francezi, care vor avea toleranta zero fata de orice persoana sau gest suspect.

Cum vor fi pazite strazile

Atentatele in locurile publice s-au dovedit atat facil de realizat, dar se soldeaza si cu un numar mai mare de victime. Tocmai de aceea, guvernul francez a dispus aproximativ 100 de mii de politisti, soldati si firme private de securitate pentru a proteja strazile din orasele ce vor gazdui meciuri la turneul final.

Fortele de ordine vor fi inarmate si vor avea puteri sporite pe durata EURO 2016. De exemplu, orice persoana suspecta poate fi arestata la domiciliu pe durata turneului final.

Aceasta solutie a starnit deja critici din partea organizatiilor ce lupta pentru drepturile omului, care sustin ca musulmanii ar fi discriminati.

Securitatea pe stadioane

In ultimele luni s-a vehiculat intens ideea unei amenintari iminente de atac terorist pe stadion la meciul de inaugurare dintre Franta si Romania. Pentru a-i proteja pe spectatorii ce vor asista la EURO 2016, organizatorii au decis sa sporeasca masurile de securitate.

Controalele corporale vor fi tratate cu o mai mare atentie, iar spectatorii vor fi nevoiti sa aiba asupra lor cartea de identitate. De asemenea, orice bagaj mare poate fi confiscat.

A fost interzisa survolarea aeriana a celor 10 stadioane de la EURO 2016, care vor fi pazite cu o tehnologie impotriva dronelor. De asemenea, in cazuri extreme, se poate ajunge la o situatie in care autoritatile vor decide ca unele meciuri sa se dispute fara spectatori.

Afla si Lista obiectelor interzise pe stadion la EURO 2016

Atentia va fi sporita si in fan zone-uri

Fiecare oras va avea, de asemenea, si un fan zone. Aici se vor reuni suporterii care vor merge la meciuri, dar si cei care nu au prins bilete la turneul final.

Spre exemplu, la Paris sunt asteptati 100 de mii de oameni in fan zone-ul amplasat langa Turnul Eiffel, ceea ce, in opinia fostului sef al politiei franceze Frederic Pechenard, este "o solutie care le ofera teroristilor o sansa la un masacru".

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Totusi, autoritatile au considerat ca este mai sigur sa tii un grup mare de oameni intr-un loc decat sa-i raspandesti in intreg orasul. Asa ca ideea a mers mai departe, iar francezii au hotarat sa amplaseze in fan zone-uri detectoare de metal, camere de supraveghere plus numerosi caini antrenati cu atentie. Accesul cu bagaje mari va fi interzis in fan zone-uri.

Transportul in comun este de asemenea o componenta esentiala in aceasta ecuatie. Franta este cuprinsa deja de mai multe greve si ne aflam intr-un moment in care reprezentantii metroului incep din aceasta saptamana protestele. De asemenea, sunt asteptate proteste si in cadrul transportului in comun la suprafata.

C.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#atentate EURO 2016, #masuri securitate EURO 2016 , #Suporteri