Haos la EURO 2016: Ce se va intampla daca Rusia va fi exclusa de la turneul final

Marti, 14 Iunie 2016, ora 16:02
14080 citiri
Haos la EURO 2016: Ce se va intampla daca Rusia va fi exclusa de la turneul final
Foto: Hepta.ro

Posibilitatea ca Rusia sa fie exclusa de la EURO 2016 da peste cap intreg desfasuratorul de la turneul final si toate calculele.

La cel mai mic incident provocat de huligani, Rusia va fi exclusa de la EURO 2016. Ce ar insemna acest lucru in ceea ce priveste competitia?

Conform regulamentului, "daca o echipa este descalificata pe durata competitiei, rezultatele din toate meciurile ei sunt declarate nule".

Practic, ar fi ca si cum meciul dintre Rusia si Anglia (1-1) nu s-ar fi disputat. Dar acest lucru naste o alta problema. Conform formatului turneului, primele 4 echipe de pe locul 3, cu cel mai mare punctaj, din cele 6 grupe, avanseaza si ele in optimi.

In acest caz, echipele din grupa B, Anglia, Slovacia si Tara Galilor, vor avea doar doua meciuri spre deosebire de echipele din celelalte grupe, care vor disputa trei meciuri, si vor fi practic dezavantajate.

Din acest motiv, n-ar fi exclus ca daca Rusia va fi descalificata UEFA sa schimbe formatul de calificare in optimi si sa ajungem intr-o situatie in care se vor lua in calcul doar rezultatele cu primele doua clasate.

De asemenea, regulamentul nu prevede ce se va intampla daca Rusia ar fi exclusa dupa ce ajunge intr-o faza superioara a competitiei. Va avansa echipa care a pierdut in fata Rusiei sau va merge mai departe fara sa joace viitoare adversara? UEFA nu a oferit insa un raspuns la aceasta intrebare.

In istoria Campionatelor Europene, niciodata nu s-a intamplat insa ca o echipa sa fie eliminata pe durata competitiei.

UEFA a anuntat, marti, ca Rusia a fost descalificata cu suspendare de la EURO 2016. Acest lucru inseamna ca la cel mai mic incident provocat de fanii rusi echipa va fi exclusa de la EURO 2016.

De asemenea, federatia rusa va fi nevoita sa plateasca si o amenda in valoare de 150 de mii de euro.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Decizia UEFA vine dupa ce fanii rusi au provocat incidente atat pe stadion la meciul cu Anglia, dar si in zilele ce au urmat. Rusii s-au remarcat in special prin bataile aplicate fanilor britanici, suparati ca acestia au huiduit imnul national inaintea confruntarii de sambata.

Citeste mai multe despre decizia luata in cazul Rusiei

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#rusia exclusa euro 2016 , #Suporteri