Ziare.com

Terenurile din apropierea Bucurestiului costa intre 80 si 300 de euro/mp

de Adriana Toma
Joi, 17 Ianuarie 2008, ora 13:18

   

Terenurile din apropierea Bucurestiului costa intre 80 si 300 de euro/mp
Terenurile pretabile pentru constructii de tip rezidential in localitatile din apropierea Bucurestiului variaza intre 80 si 300 euro/metrul patrat, au declarat reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola, relateaza NewsIn.

"In localitatile din nordul Capitalei, in speta Corbeanca, Balotesti sau Saftica, preturile variaza intre 100 si 250 euro/mp, in timp ce in Dragomiresti, Sabareni, Zurbaua, Rosu, si Chiajna, localitati din vestul Bucurestiului, un metru patrat de teren se vinde cu 80 200 euro/mp", au declarat reprezentantii EuroMetropola.

Potrivit specialistilor, "in estul Capitalei, in Cernica si Pantelimon, pretul terenurilor pretabile pentru constructiile de tip rezidential variaza intre 200 si 300 euro/mp, iar in zona de sud - Popesti Leordeni, Berceni, Frumusani sau Jilava, localnicii vand terenul cu 150 300 euro/mp".

Mai mult, specialistii imobiliari sunt de parere ca si in anul acesta trendul va fi de crestere, cu circa 15-20%, si se va intesifica tendinta investitorilor de a migra spre zonele limitrofe Capitalei.

"In prezent, costul terenului reprezinta deja intre 30% si 40% din pretul final de vanzare al unei locuinte. In plus, un metru patrat construit destinat clasei medii si medii plus atinge valoarea de 700 euro din perspectiva constructorului, adica materialele plus mana de lucru, etc.

Costul de achizitie al unei case individuale este si mai ridicat decat cel al unui apartament la bloc pentru ca include si costul terenului pe care proprietarul va trebui sa-l achite", au declarat reprezentantii EuroMetropola.

Preturile terenurilor au devenit prohibitive si de aceea tot mai multe persoane se orienteaza sa achizitioneze parcele in zonele mai indepartate de Capitala, considera reprezentantul Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), analistul Radu Zilisteanu.

"Terenurile au crescut mult ca valoare in ultimii ani, iar in prezent se vand cu preturi care nu respecta valoarea. Cei care doresc sa construiasca loucuinte aleg localitati precum Domnesti sau Voluntari unde parcelele se tranzactioneaza cu pana la 300 de euro/metru patrat", a mai spus Zilisteanu.

In ceea ce priveste terenurile din interiorul orasului, analistii imobiliari ai EuroMetropola sunt de parere ca in 2008, preturile pot creste si mai mult si va continua batalia investitorilor pentru fostele platforme industriale care, datorita suprafetelor mari, se preteaza pentru dezvoltarea ansamblurilor rezidentiale sau a proiectelor mixte rezidential-office-comercial. Anul trecut un metru patrat de teren in Bucuresti s-a tranzactionat cu sume cuprinse intre 2.000 si 3.500 de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 571 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor