Ziare.com

Chiriile pentru vile vor creste cu 15%

Luni, 18 Februarie 2008, ora 13:05

   

Chiriile pentru vile vor creste cu 15%
Chiriile pentru vile vor creste anul acesta cu pana la 15%, rezervele fiind legate de faptul ca in piata se anunta lansarea a tot mai multe proiecte de tip office-building, care ar putea reloca o parte a firmelor ce functioneaza acum in vile, au declarat luni reprezentantii companiei EuroMetropola.

"In prezent, vilele pretabile pentru rezidenta, dar si pentru cladiri de birouri din zona Centrala si de Nord a Capitalei pot fi inchiriate cu sume cuprinse intre 2.000 - 15.000 de euro. In zona ultracentrala exista cateva vile construite in perioada interbelica a caror chirie lunara ajunge la 45.000 euro.

Acestea sunt rarisime, nu sunt foarte promovate in piata si de obicei primesc destinatie de ambasada, muzeu, restaurant de lux, centru de infrumusetare", sustine coordonatorul departamentului rezidential al EuroMetropola, Valeria Tudor.

Tinand cont de faptul ca cererea pentru inchirierea vilelor se mentine ridicata, este de asteptat ca nivelul chiriei sa mai creasca anul acesta, dar nu cu mai mult de 15%, iar majoritatea solicitarilor pentru inchirierea vilelor se inregistreaza in zonele ultracentrale si de nord.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Unul dintre argumentele principale care sustin varianta inchirierii unei vile este acela ca, in cele mai multe situatii, cladirile de birouri ofera unei singure companii o suprafata minima de aproximativ 200 mp, in conditiile in care firmele mici nu au nevoie decat de pana la 100 mp.

"In prezent, rata de neocupare a spatiilor de birouri din imobilele recent finalizate, este aproape nula, ceea ce demonstreaza ca cererea mare pentru inchirierea spatiilor de birouri nu este satisfacuta de oferta existenta pe piata.

Accesibilitatea, suprafetele adecvate, compartimentarea functionala, sisteme IT incorporate, prestanta si vizibilitatea raman principalele exigente ale companiilor aflate in cautarea unui nou sediu", mai spune analistul imobiliar.

Citeste mai multe despre chirii vile preturi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 583 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor