Ziare.com

Comisar european: Desfiintarea UE ar trebui si ea luata in calcul, nu doar Europa cu doua viteze

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 22:05

   

Comisar european: Desfiintarea UE ar trebui si ea luata in calcul, nu doar Europa cu doua viteze
Comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici (foto), a declarat ca in "Carta Alba" privind viitorul Uniunii Europene, prezentata miercuri de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se regaseste si optiunea desfiintarii blocului comunitar si ea trebuie examinata la fel ca celelalte.

"Putem continua in general la fel ca pana acum, cu pasi marunti, sa revenim la competente mai nationale, sa ne limitam la piata unica sau, de ce nu, sa desfiintam" UE, a spus Moscovici, precizand totodata ca el nu doreste ca aceasta ultima optiune sa se materializeze, dar ca ea "trebuie evaluata", transmite agentia EFE.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a sustinut miercuri in plenul Parlamentului European un discurs in care a descris cinci scenarii posibile privind reforma proiectului european post-Brexit, care presupun fiecare niveluri diferite de integrare si merg de la limitarea acestuia la piata unica europeana si pana la optiunea care ar corespunde unei Europe federaliste.

Citeste si:


Intr-o declaratie data presei inaintea acestui discurs, ale carui linii generale erau atunci deja cunoscute, Moscovici a spus ca optiunea pe care el o sustine este "un impuls proeuropean pentru ca UE sa fie capabila sa-si apere mai bine cetatenii, sa-i protejeze mai bine, sa avanseze catre mai multa democratie si mai mult dinamism economic, in special in interiorul zonei euro".

"Europa va implini 60 de ani si stim ca are intrebari existentiale", prin urmare executivul comunitar "a dorit sa-si onoreze responsabilitatile si sa initieze dezbaterea", a explicat el demersul privind examinarea optiunilor posibile pentru o reforma a Uniunii Europene.

"Acum cetatenii nostri trebuie sa dezbata, sa se pronunte (...) Aceasta analiza a Comisiei Europene este aici pentru a permite fiecaruia sa traga propriile concluzii. Apoi fiecare va trebui sa lupte pentru convingerile proprii", a continuat comisarul Moscovici.

El a amintit in acest context de campania pentru alegerile prezidentiale din tara sa, Franta, unde opiniile sunt impartite intre sustinerea unei aprofundari a integrarii europene si o limitare a acesteia.

Dar, in opinia sa, desi "este greu ca UE sa devina un sistem federal", ar fi posibila adoptarea "cel putin a unor modalitati federale de cooperare functionala in domeniile migratiei, securitatii, afacerilor externe si economiei".


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre desfiintare Uniunea Europeana
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4873 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pierre Moscovici este fiul lui Serge Moscovici specialistul in

psihologie sociala născut și crescut la Brăila, el insuși fiul evreicei poloneze Marie Bloomberg de profesie psihanalist.
Serge tatăl este autorul unor cărți beneficiind de un inalt respect in mediul științific apropriat.
In tinerețe, Serge tatăl a fost teorii i-am al comunismului și a sfarșit prin a cere azil in Franța in '47, unde s+a născut Pierre, subiectul articolului.
Nu luați in nume de rău opinia sa privind renunțarea la acest proiect dpdv istoric, filozofic și social uriaș, căci nu este decat evidenta.
Revenim la siclii despre care vorbea Helena Blavatsky in "Doctrina Secreta".
Popoarele au așa-numitii Sicli de devenire de care depinde dezvoltarea.
Omul acesta vine dintr-o+o familie ce ne cunoaște demult limitele.
Copii frumoși si mandri și acestui neam revenind in Piața Victoriei.
Fara sa iasă in stradă ineptia sora cu simiescul votacului din seria YouTube a "Vax Populi" va avea supremul cuvant :
"Fara numar, fara număr".
Vorbim la elfon portabil. Subiectele in discuție insa, sunt nu Medievale.
Sunt fara subiect, nici articulate.
Ele doar sunt și la ce bun altfel.
Evoluam cu exoschelet. Precum crabii, țestoasele.
Desigur pprrosst, ar cu garanția mileniilor.
Pe care singure reptilele o au.
O instapanesc.

 

Pierre Moscovici

"Vous avez dit bizarre?... Comme c'est bizarre!"

"Vous avez dit Moscovici?... Comme c'est bizarre!"

Din text:

"Acum cetatenii nostri trebuie sa dezbata, sa se pronunte (...) Aceasta analiza a Comisiei Europene este aici pentru a permite fiecaruia sa traga propriile concluzii. Apoi fiecare va trebui sa lupte pentru convingerile proprii"

L'hymne du Parti socialiste (Changer la vie), créé en 1977 lors du Congrès de Nantes:

"Prendre la parole
Décider nous-mêmes
Libérer nos vies des chaines de largent
Écrire notre histoire à la première personne
Être enfin des hommes et non des instruments

France socialiste puisque tu existes
Tout devient possible ici et maintenant"

https://www.youtube.com/watch?v=YDEgNp62jGk

 

Nu desfiintarea UE,ci eliminarea tarilor capuse

va fi prioritatea Comisiei Europene. Nu mai poti pompa tehnologie si fonduri nerambursabile pe apa Sambetei,spre colonii care nu produc absolut nimic.

 

Societatea occidentala este flexibila

Cei care nu se adapteaza devin marginalizati iar Romania si dupa 10 ani este o tara de marginalizati in insasi structura UE.
Aceleasi obiceiuri inseamna ca nu am evoluat deci nu suntem o civilizatie europeana ci exact la marginea la fel ca si societatea musulmana care se invecineaza cu Mediterana.
Prin urmare trebuie luata in calcul orice osibilitate in ceea ce priveste viitorul UE asa cum o cunoastem.
Occidentul a format UE ca un cub Rubik caruia i-a adaugat piese.
Din pacate Romania nu se incadreaza deloc a dezamagit profund in acesti 10 ani si pot afirma ca insusi votul dat PSD pentru 27 de ani consecutiv a fost luat in calcul ...
Ei nu decid pentru noi dar ei pot decide cine le sunt prieteni si parteneri.
Noapte buna.

Care o sa fie viteza cind o sa isi trimita Dragnea cumetria

in Parlamentul European ?
Am aflat o bomba statistica a PSD
Dintre cei 104 secretari de stat de pe linga guvern,
23 sint din Judetul Teleorman, adica din Clanul lui Dragnea-Cimitir.
Cel mai sarac, jefuit si nepopulat judet.
De ce nu si-au aratat rolul conducator acolo ?
Pe cele mai inalte culmi ale Socialismului de Cumetrie !
Nici Ceausescu nu si-a adus atitia ciumeti din Scornicesti.
Sa urce Cumetria
Spre socialism, in zbor !

 

Fals. cartea Alba este scrisa la porunca Germaniei..

..care tre sa-si asigure calea libera catre exporturi. Desfintarea ue nu este in carti. Pietele importante vor fi pastrate untr-o ue ghidonata de germania. Am zis!

 

Am din ce in ce mai mult credinta ca

aceste aspecte deocamdata nu privesc Romania. Din pacate, relatiile de tip feudal introduse de regimul comunist si apoi de cele criptocomuniste au modoficat comportamentul societatii pana acolo unde avem harta politica de azi... Absenteismul coroborat cu lipsa unor alternative decente, la care s-au adaugat copios si fara incetare masele imbecilizate produc in ziua votarii masa critica care astazi face praf Romania. In cazul evident in care Romania va fi debransata de la UE, diplomatia romaneasca ar trb ca in loc sa incerce sa dreaga busuiocul( mai mult ca sigur ca altceva nu stiu...), sa treaca urgent la ancorarea reala a Americii in toate planurile. De la economie pana la armata, finante, transporturi , servicii etc. Sa devenim o Coree de Sud a Europei. Altfel vom deveni un fel de Kaliningrad amorf.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor