Fanii Universitatii Craiova, in razboi cu Pro TV

Vineri, 11 Mai 2012, ora 18:36
3503 citiri
Fanii Universitatii Craiova, in razboi cu Pro TV

Una dintre gruparile de suporteri ai Universitatii Craiova protesteaza fata de modul in care Media Pro a realizat transmisia TV a finalei Europa League, disputata pe National Arena din Bucuresti.

"Suntem profund revoltati de faptul ca realizatorii transmisiei au incalcat grav atat legislatia romaneasca in materie de audiovizual, cat si Constitutia Romaniei. Persoanele implicate in regia de emisie au reusit, prin artificii tehnice, sa nu prezinte faptul ca doi suporteri protestau pe teren in timpul jocului", spun reprezentantii asociatiei Blue Lion, citati de Active Watch.

"Nu punem in discutie legitimitatea protestului, nu polemizam cu nimeni despre situatia dureroasa a fotbalului romanesc. Tragem insa un semnal de alarma cu privire la faptul ca dictatura din fotbal a ajuns sa incalce legi esentiale ale statului, iar oamenii din fotbal au ajuns sa isi gaseasca prozeliti acolo unde ne asteptam mai putin", mai precizeaza factiunea Blue Lions a suporterilor Universitatii Craiova.

Asociatia citeaza art. 30, alin. 2 din Constitutia Romaniei, potrivit caruia "cenzura de orice fel este interzisa". De asemenea, art. 31, alin. 1 prevede faptul ca "Dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public nu poate fi ingradit".

"Prin faptele lor, managerii Pro TV au incalcat aceste drepturi fundamentale, garantate de constitutie, intr-o maniera care ar face invidiosi chiar si pe cenzorii Securitatii Statului din perioada PCR", acuza Blue Lion.

Totodata, puncteaza reprezentantii asociatiei, cenzura este interzisa si de art. 6, alin. 1 din Legea 504/2002, drept pentru care ne rezervam dreptul sa sprijinim orice suporter care doreste sa reclame aceste abuzuri la Consiliul National al Audiovizualului.

"Desi in aparenta faptele pot parea minore, extrapolate, ele ar putea duce in viitor la abuzuri abominabile si manipulari grosolane ale realitatii. Nu incurajam incalcari ale legii. Suporterii care au protestat vor respecta rigorile legii, dar ei si-au asumat acest lucru si protestul lor a capatat aceasta forma din cauza unui sistem mafiot perpetuat de FRF si din cauza anomiei puterii de stat care a permis acestui sistem sa se dezvolte", conchide sursa citata.

Pe scurt, membrii factiunii Blue Lion sunt nemultumiti ca Pro TV n-a aratat imagini cu cei doi suporteri ai Universitatii Craiova ce au intrat pe teren in timpul finalei Europa League si au cerut dreptate pentru clubul patronat de Adrian Mititelu.

Totusi, reglementarile UEFA sunt acelea de a nu sprijini acest gen de proteste si, astfel, televiziunilor le este interzis sa arate imagini cu suporterii care recurg la aceasta metoda pentru a-si arata nemultumirile.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#protest finala Europa League, #suporteri Craiova protest finala , #finala Bucuresti 2012