Echipe romanesti in Europa League: Trei calde, doua reci

Vineri, 19 August 2011, ora 00:55
7145 citiri
Echipe romanesti in Europa League: Trei calde, doua reci

Cele cinci reprezentante ale Romaniei in Europa League au evoluat joi in prima mansa a playoff-ului competitiei, ultimul pas inainte de faza grupelor.

Trei victorii si doua infrangeri este bilantul gruparilor din Liga 1. Steaua, Rapid si FC Vaslui au fact pasi importanti pentru calificarea in turul urmator, in timp ce Dinamo si Gaz Metan Medias vor fi nevoite sa traga din greu in meciurile retur.

Surpriza de la Piatra Neamt

Decimat de accidentari si suspendari, Vasluiul lui Viorel Hizo a obtinut o victorie surprinzatoare in fata celei mai titrate echipe din Cehia, Sparta Praga. Moldovenii s-au impus cu 2-0 intr-un meci in care erau cotati cu sanse extrem de mici.

FC Vaslui a castigat clar partida cu Sparta Praga

Fara vedetele Wesley si Adailton, trupa finantata de Adrian Porumboiu a avut o prestatie pragmatica, profitand de ocaziile importante create la poarta lui Blazek.

"Cainii", rapusi in ultimul minut

Seara incepuse bine pentru romani, a venit insa o veste proasta din Ucraina. Dinamo Bucuresti a parasit invinsa arena din Poltava, incasand in minutul 90 golul care o obliga sa bata in retur. "Cainii" lui Ciobotariu au pierdut cu 1-2 un meci pe care l-au inceput bine, cu ratari importante la poarta gazdelor.

Dinamo a pierdut dramatic in Ucraina

De mentionat ca romanii au ramas in zece oameni in repriza secunda, la scorul de 1-1, si au ales sa se retraga in aparare, pastrand contraatacul ca unica arma ofensiva. Dinamovistii au cedat insa in ultimele secunde, asaltul final al ucrainenilor dovedindu-se a fi prea puternic pentru Balgradean si "transeul" aliniat in fata portii.

Necunoscuta lui Pustai, rezolvata la Viena

Din pacate, nici Gaz Metan Medias n-a avut un rezultat mai bun. Echipa n-a putut repeta prestatia excelenta din dubla cu nemtii de la Mainz si a capitulat cu 1-3 in fata Austriei Viena, un rezultat care nu ii da sperante prea mari pentru retur.

Gaz Metan, invinsa fara drept de apel in Austria

Elevii lui Pustai au oferit un joc modest in capitala Austriei, fiind invinsi clar de o grupare care a anticipat jocul defensiv al echipei surpriza din turul trei preliminar.

Steaua a castigat razboiul romano-bulgaresc

A venit insa momentul Stelei. "Ros-albastrii" au castigat cu 2-0 cel mai asteptat duel al zilei, prefatat de foarte multe declaratii razboinice din partea ambelor parti, dar si incidente intre suporteri pe strazile din Cluj.

Steaua a castigat meciul cu TSKA Sofia

Pe un stadion umplut pana la refuz desi departe de Bucuresti, Steaua s-a impus greu in fata unei echipe extrem de motivate si porneste cu prima sansa in returul de saptamana viitoare de la Sofia.

Rapidistii, ca si calificati in grupe

Si echipa pregatita de Razvan Lucescu a facut un meci mare la Wroclaw, impunandu-se cu 3-1 in fata vicecampioanei Poloniei, Slask. Desi au inceput timid partida, rapidistii si-au revenit aproape imediat si s-au instalat la conducere inca de la pauza.

Rapid, cu un pas in grupele Europa League dupa o victorie in Polonia

Giulestenii au reusit sa se distanteze in partea a doua, dupa care s-au achitat cu brio de sarcinile ofensive, obtinand o victorie care ii pune in postura de favoriti certi la calificare.

Meciurile retur sunt programate saptamana viitoare si vor transmise in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#rezultate Europa League, #steaua dinamo rapid europa league, #echipe romanesti Europa League , #rezultate Europa League