Atac la Londra: Ancheta in Franta, dupa ce trei elevi au fost raniti

Joi, 23 Martie 2017, ora 13:04
2477 citiri
Atac la Londra: Ancheta in Franta, dupa ce trei elevi au fost raniti
Foto: Ziare.com

Parchetul din Paris a anuntat deschiderea unei anchete in Franta, dupa atentatul terorist de la Londra, in urma caruia trei liceeni francezi au fost raniti.

Sectia antitero a Parchetului a deschis o ancheta pentru "tentativa de omor in legatura cu o organizatie terorista", scrie Le Figaro.

De ancheta se ocupa directia antiterorism (Sdat) si directia generala a securitatii interne (DGSI).

The Sydney Morning Herald scrie ca cei trei liceeni raniti se aflau intr-o vizita cu scoala si ca doi dintre ei sunt intr-o stare critica.

The Telegraph noteaza ca parintii celor trei adolescenti au mers la Londra, la spitalul in care acestia sunt internati, fiind transporati cu un avion Falcon, care face parte din flota guvernamentala franceza.

De altfel, premierul francez Bernard Cazeneuve a postat un mesaj pe Twitter: "Solidaritate cu prietenii nostri francezi loviti teribil, sustinere totala pentru copiii francezi, familiile si colegii lor".

Adolescentii mergeau pe Westminster Bridge cand au fost loviti de masina.

La Telegramme scrie ca elevii faceau parte dintr-un grup de 92 de copii de la un liceu privat, insa pe pod se aflau in acel moment circa 10 dintre ei. Ceilalti care au scapat teferi au fost dusi inapoi la hotel si interogati de politie.

Parintii elevilor s-au adunat miercuri la liceu, care a fost inchis si pazit de politie.

Iata filmul atacului de miercuri

Citeste toate stirile pe acest subiect

Miercuri seara, bilantul mortilor era de cinci, inclusiv atacatorul, insa a fost apoi revizuit la patru. De asemenea, autoritatile britanice au anuntat ca sapte persoane au fost arestate.

Iata si imagini surprinse din momentul in care a inceput atacul

De asemenea, cel putin 40 au fost ranite in doua atacuri comise de acelasi autor, dupa ce acesta a intrat cu masina in trecatori in zona Parlamentului britanic si a lovit cu autovehiculul gardul Parlamentului.

El a injunghiat apoi un politist, care a murit ulterior din cauza ranilor suferite. Din randul trecatorilor loviti de masina, doua persoane au murit pe loc. Si atacatorul a fost ucis la fata locului.

Printre raniti se afla si doi romani care vizitau capitala britanica - iata care este starea acestora.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ancheta Franta elevi raniti atac Londra, #liceeni atac Londra, #atac masina pod Londra, #raniti atac Londra , #atac la Londra