Atac la Londra: Apropiati ai teroristului ar fi vrut sa se alature gruparilor jihadiste din strainatate

Vineri, 24 Martie 2017, ora 07:24
4207 citiri
Atac la Londra: Apropiati ai teroristului ar fi vrut sa se alature gruparilor jihadiste din strainatate
Foto: Arhiva Ziare.com

Khalid Masood, barbatul ca a ucis patru persoane in apropiere de Parlamentul britanic, inainte de a fi omorat de fortele de ordine, avea apropiati care intentionau sa se alature unor grupuri jihadiste in strainatate, a declarat o sursa americana sub acoperirea anonimatului.

Nu exista, insa, dovezi ca Masood, care a fost identificat miercuri de politie, a calatorit in strainatate pentru a se alatura jihadistilor.

"Oamenii cu care isi petrecea timpul includeau persoane suspectate ca ar fi fost interesate de a calatori pentru a se alatura grupurilor jihadiste din strainatate, dar el insusi nu a facut niciodata acest lucru", a precizat sursa citata sub acoperirea anonimatului, informeaza Reuters.

Khalid Masood, in varsta de 52 de ani, era originar din Kent, dar locuia in regiunea West Midlands. De asemenea, presa britanica a scris ca suspectul ar fi locuit mai multi ani in Birmingham.

Reprezentantii Scotland Yard au precizat ca atacatorul nu era vizat de nicio ancheta in desfasurare a autoritatilor britanice si nu au existat niciodata informatii despre intentia acestuia de a comite un atentat terorist in Marea Britanie.

Totusi, acesta le era cunoscut autoritatilor si a fost condamnat anterior pentru alte infractiuni, inclusiv pentru posesie de arme albe, talharie si vatamare corporala din culpa.

Prima condamnare la inchisoare a suspectului a avut loc in noiembrie 1983, fiind trimis in spatele gratiilor pentru distrugeri. Ultima sa condamnare a avut loc in 2003, atunci cand autoritatile l-au arestat dupa ce a fost gasit un cutit asupra sa.

Autoritatile britanice au anuntat joi noaptea ca o a cincea persoana si-a pierdut viata ca urmare a ranilor grave suferite in atentatul de la Westminster. Ultima victima este un batran in varsta de 75 de ani, care a fost lovit in urma cu o zi de masina atacatorului Khalid Masood.

Ultimul deces aduce bilantul atentatului la cinci morti, printre care se numara si Khalid Masood.

In acest moment nu se cunoaste cetatenia ultimei victime, dar autoritatile britanice au declarat anterior ca printre cei 40 de raniti se numara persoane din 11 tari ale lumii, inclusiv turisti care vizitau Londra. Printre raniti se afla si doi romani care se aflau in vacanta in capitala Marii Britanii.

De asemenea, alte 40 de persoane au fost ranite in atentat, iar o parte dintre acestea raman internate in stare grava.

Citeste filmul evenimentelor de luni.

Amintim ca atacul de miercuri a fost revendicat joi de Statul Islamic si ca printre raniti se afla si doi romani. Iata care e starea sanatatii lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#atac Londra, #terorist atac Londra , #atac la Londra