Atac la Londra: Legaturi cu terorismul islamic? Ce spune ministrul britanic al Apararii

Joi, 23 Martie 2017, ora 11:51
3584 citiri
Atac la Londra: Legaturi cu terorismul islamic? Ce spune ministrul britanic al Apararii
Foto: Twitter/Ben Riley-Smith

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, spune ca ipoteza de lucru in cazul atacului de la Londra este ca a avut legatura cu terorismul islamic.

"Politia il investigheaza pe acest barbat (atacatorul - n.red.), pe asociatii sai, de unde a venit, verificand de urgenta daca au fost implicati in asta si alti oameni, ipoteza de lucru fiind ca (atacul - n.red.) are legatura cu terorismul islamic. Insa nu se stie sigur", a spus Fallon, citat de The Guardian.

Acesta a mentionat ca investigatia, una foare mare, a fost demarata de cand a inceput acest incident.

Ministrul Apararii a precizat ca politistii au lucrat pe timpul noptii la aceasta ancheta si ca nu exclude ca atacul sa fi fost coordonat din afara Marii Britanii, fiind luate in calcul toate optiunile.

"Politia nu are inca o imagine completa a barbatului si a asociatilor sai cunoscuti care poate l-au ajutat, sau poate nu, sa pregateasca atacul", a mai spus Fallon.

"I-a fost verificat trecutul, cum a obtinut masina, unde a fost masina in ultimele doua zile", a adaugat acesta. Intrebat daca atacatorul era cunoscut politiei, ministrul a precizat: "Nu pot sa confirm asta, va trebui sa intrebati politia".

Oficialul britanic a subliniat ca viata a revenit la normal in Londra, oamenii reluandu-si activitatile curente.

Iata filmul atacului de miercuri

Citeste toate stirile pe acest subiect

Miercuri seara, bilantul mortilor era de cinci, inclusiv atacatorul, insa a fost apoi revizuit la patru. De asemenea, autoritatile britanice au anuntat ca sapte persoane au fost arestate.

Iata si imagini surprinse din momentul in care a inceput atacul

Totodata, cel putin 40 au fost ranite in doua atacuri comise de acelasi autor, dupa ce acesta a intrat cu masina in trecatori in zona Parlamentului britanic si a lovit cu autovehiculul gardul Parlamentului.

El a injunghiat apoi un politist, care a murit ulterior din cauza ranilor suferite. Din randul trecatorilor loviti de masina, doua persoane au murit pe loc. Si atacatorul a fost ucis la fata locului.

Printre raniti se afla si doi romani care vizitau capitala britanica - iata care este starea acestora.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#ministrul britanic Aparare atac Londra, #terorism islamic atac Londra, #atac masina Londra, #atac masina Parlament Londra , #atac la Londra