Atac la Londra: Teroristul a actionat singur. In 82 de secunde a ucis 4 oameni si a ranit 50

Duminica, 26 Martie 2017, ora 09:52
12984 citiri
Atac la Londra: Teroristul a actionat singur. In 82 de secunde a ucis 4 oameni si a ranit 50
Foto: Ziare.com

Autoritatile britanice nu au gasit nicio informatie care sa sugereze organizarea altor atacuri si au stabilit ca Khalid Masood a actionat singur in timpul atentatului terorist de la Westminster.

"Trebuie sa acceptam cu totii ca exista o posibilitate sa nu intelegem niciodata asta", a declarat politistul Neil Basu, citat de BBC.

Cinci persoane si-au pierdut viata, inclusiv atacatorul, in vreme ce alte 50 de persoane au fost ranite dupa ce Khalid Masood a intrat cu masina in trecatorii de pe podul Westminster, inainte de a injunghia mortal un politist in curtea Parlamentului.

De asemenea, anchetatorii au confirmat ca filmul evenimentelor a durat 82 de secunde, din momentul in care atacatorul a intrat cu masina in primii trecatori si pana la uciderea sa in curtea legislativului de la Londra.

"Masood a actionat de unul singur in acea zi si nu exista nicio informatie care sa sugereze ca alte atacuri sunt organizate. Chiar daca a actionat singur in orchestrarea atentatului, noi trebuie sa stabilim cu absoluta claritate de ce atacatorul a comis aceste actiuni de negrait pentru a-i asigura pe londonezi si pentru a le da un raspuns famililor care i-au pierdut pe cei dragi, victimelor si supravietuitorilor acestor actrocitati", a declarat Basu.

Khalid Masood s-a nascut drept Adrian Russell Ajao in Kent si a locuit ultima data in West Midlands.

Ajao s-a nascut in Kent si a locuit ultima data in West Midlands.

Tata a trei copii, el s-a mutat de-a lungul vietii in Crawley (West Sussex), Rye si Eastbourne (ambele in East Sussex), precum si la Luton si in estul Londrei.

Birmingham este unul dintre centrele islamistilor britanici. Potrivit unui studiu dat publicitatii luna aceasta de centrul de reflectie Henry Jackson, 39 dintre cei 269 de oameni condamnati pentru terorism, in perioada 1998-2015, au provenit din acest oras.

De asemenea, printre comploturile vizate se numara cel pentru rapirea si decapitarea unui soldat britanic. In decembrie, doi barbati din Birmingham au fost gasiti vinovati pentru ca voiau sa dea 3.000 de lire sterline unuia dintre suspectii pentru atentatul de la Bruxelles, Mohamed Abrini.

In Birmingham traiesc peste 213.000 de musulmani, adica o cincime din populatia orasului, potrivit unui recensamant din 2011.

Vezi filmul atentatului si cele mai noi informatii despre romanii raniti pe podul Westminster.

Citeste mai multe despre atentatul de la Londra:

Teroristul de la Londra a predat engleza in Arabia Saudita. Era foarte popular printre copii

Atentat la Londra: Momentul in care May a fost evacuata din Parlament. Reuters: "Parea pierduta" (Video)

Atac la Londra: De ce originile teroristului nu sunt o surpriza si care sunt asemanarile cu alte atentate din Europa

Statul Islamic a revendicat atacul de la Londra

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#atentat Londra terorist 82 secunde, #atentat Londra arestari , #atac la Londra