Atac islamist cu maceta in Londra: atacatorul a fost impuscat de politisti UPDATE

Duminica, 02 Februarie 2020, ora 22:22
13595 citiri
Atac islamist cu maceta in Londra: atacatorul a fost impuscat de politisti UPDATE
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Atacul cu cutitul in care au fost ranite trei persoane duminica in sudul Londrei este "de natura islamista", iar autorul sau, ucis de politie, avea atasat de corp un dispozitiv fals, a anuntat politia britanica, potrivit AFP si Reuters.

Intr-un comunicat, Politia Metropolitana a informat ca agenti din unitati antiteroriste se aflau la fata locului "in cadrul unei operatiuni preventive", sugerand in acest mod ca autorul era supravegheat, asa cum de altfel a relatat presa britanica.

"Un dispozitiv a fost gasit atasat de trupul suspectului si ofiteri specializati au fost trimisi. Au fost stabilite perimetre de securitate si s-a stabilit rapid ca era un dispozitiv fals", a declarat Lucy D'Orsi, vicecomisar in Politia Metropolitana. "Incidentul a fost declarat rapid drept incident terorist si credem ca este de natura islamista", a adaugat sursa citata.

Trei persoane au fost ranite, dar numai doua au fost injunghiate, a mai spus D'Orsi, citata de dpa, adaugand ca o a treia persoana a fost ranita usor de un geam care s-a spart atunci cand politia a deschis focul pentru a-l anihila pe atacator.

Atacatorul a folosit o maceta

Politia britanica a impuscat un barbat in Streatham, in sudul Londrei, in ceea ce a calificat drept un incident de natura terorista in care "se crede ca mai multi oameni au fost injunghiati", a anuntat duminica Politia Metropolitana, citata de Reuters.

"Un barbat a fost impuscat de ofiteri inarmati in Streatham (sudul Londrei). In acest moment, se crede ca mai multe persoane au fost injunghiate. Circumstantele sunt cercetate; incidentul a fost declarat de natura terorista", a scris Politia Metropolitana pe pagina sa de Twitter.

"Va rugam sa evitati zona cat timp serviciile de urgenta se ocupa de incidentul din Streatham", a mai postat Politia Metropolitana, care nu a precizat starea in care se afla individul impuscat.

Potrivit BBC, mai multi martori la incident au scris pe social media ca au auzit trei impuscaturi duminica, in jurul orelor 14:00 GMT, si ca mai multe persoane primeau ingrijiri medicale.

Serviciile de urgenta, inclusiv paramedici, au fost trimise la fata locului. "Ceva important se petrece in Streatham High Road. Politie inarmata si strazi inchise", a scris o persoana pe Twitter.

Gulled Bulhan, student in varsta de 19 ani din Streatham, a declarat pentru Press Association (PA) ca a fost martor la incident.

"Traversam strada cand am vazut un barbat cu o maceta si niste cutii din tabla de culoare argintie pe piept care era fugarit de o persoana despre care am banuit ca era agent de politie sub acoperire - desi purta haine civile. Apoi barbatul a fost impuscat.

Cred ca am auzit trei focuri de arma, desi nu-mi mai amintesc chiar foarte bine. Dupa aceea m-am adapostit in biblioteca. Din biblioteca am vazut o multime de ambulante si ofiteri de politie inarmati care au sosit la fata locului. Am fost informati de catre ofiteri sa ramanem in interior, pana ce vom fi evacuati", a spus el.

Ultimul incident de acest fel din Londra s-a produs in noiembrie, cand agenti de politie au impuscat mortal un barbat care purta o vesta exploziva falsa si care injunghiase mortal doua persoane si ranise alte trei inainte de a fi pus la pamant de trecatori. Si incidentul de anul trecut a fost calificat de autoritati drept atac terorist.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#atac terorist londra, #atac maceta Londra, #terorist Londra , #atac la Londra