O masina a intrat in multime la Londra - un mort si mai multi raniti. Posibil atac terorist

Luni, 19 Iunie 2017, ora 10:00
30165 citiri
O masina a intrat in multime la Londra - un mort si mai multi raniti. Posibil atac terorist
Foto: Arhiva Ziare.com

O masina a intrat intr-un grup de oameni aflati in apropierea unei moschei din nordul Londrei, luni dimineata.

O persoana a murit si 8 au fost ranite, iar politia descrie acest incident ca fiind "unul major". Atacul a avut loc la ora locala 0:20 (ora 02:20, ora Romaniei - n.red.), in perioada Ramadanului.

Evenimentul s-a produs in Finsbury Park, undeva in nordul Londrei, o zona cunoscuta pentru ca aceasta este casa formatiei Arsenal Londra.

Premierul Theresa May a afirmat ca politia trateaza acest incident drept "un posibil atac terorist", in timp ce primarul Londrei, Sadiq Khan, l-a catalogat ca fiind un "atac terorist oribil".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, desfasurarea evenimentelor din Londra

10:00 - Acestea au fost principalele momente de dupa cel mai recent atac terorist din Londra. Ramaneti alaturi de noi pentru a afla cele mai noi stiri despre acest subiect.

09:42 - Canalele proislamice folosesc acest incident pentru a-i incita pe musulmani, potrivit unor grupuri care ii monitorizeaza pe jihadisti, scrie The Guardian. In plus, sunt intrebari de ce politistii nu l-au ucis pe atacator.

09:36 - La fata locului se afla in continuare zeci de politisti, relateaza Daily Mirror.

09:12 - Atacatorul a strigat "Ucideti-ma, ucideti-ma, vreau sa omor musulmani", informeaza France 24.

09:09 - Politia metropolitana a anuntat pe Twitter ca in acest moment nu are in vedere si alti suspecti, dar ancheta continua.

08:50 - Imamul Mohammed Kozbar a spus ca a fost vorba despre un atac comis cu lasitate si ca nu este diferit de cele produse in ultimele saptamani pe London Bridge si la Manchester Arena, reclamand faptul ca presa nu a fost dispusa ore intregi sa numeasca atacul ca fiind un incident terorist.

08:45 - Martori oculari au declarat pentru Sky News ca imamul de la moscheea Finsbury Park l-a aparat pe soferul dubei care a lovit pietoni de oamenii furiosi, pana la sosirea politiei.

08:10 - Politia din New York a anuntat ca a desfasurat ofiteri care sa pazeasca moscheile din oras, dupa atacul de la Finsbury Park.

07:49 - A reactionat si primarul Londrei, Sadiq Khan. El a condamnat, pe Facebook, atacul pe care l-a numit un "atac terorist oribil".

07:40 - Premierul Theresa May a afirmat ca politia trateaza acest incident drept "un posibil atac terorist".

07:11 - Desi martorii au declarat ca au vazut doi oameni in duba, politistii au spus ca nu au fost identificati alti suspecti pana in acest moment. Ancheta este insa in desfasurare.

07:08 - Potrivit Politiei, persoana arestata este soferul dubei, un barbat in varsta de 48 de ani.

07:03 - Serviciul de ambulanta din Londra a confirmat ca 8 persoane au fost ranite si transportate la spital.

06:57 - Politia a anuntat ca o persoana a murit si 8 au fost ranite.

06:40 - Intr-o prima reactie, premierul Marii Britanii, Theresa May, a transmis un scurt mesaj: "Toate gandurile mele sunt alaturi de cei care au fost raniti, de apropiatii lor si de fortele de ordine aflate la fata locului".

06:34 - Un martor ocular a povestit cum a fost nevoit sa sara din fata masinii. "A intrat in noi toti. Erau multi oameni", a spus barbatul, care se afla in grupul de persoane lovit.

06:25 - Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a anuntat ca autovehiculul, o duba alba, a calcat "intentionat" credinciosii care ieseau de la rugaciunile de noapte, dupa ce au intrerupt postul Ramadanului.

06:19 - La fata locului au sosit si fortele anti-tero, iar autoritatile incearca sa isi dea seama daca a fost un atac intentionat sau un simplu accident.

06:14 - O persoana a fost arestata deja de politia londoneza, dar nu se cunoate nimic despre soferul dubei pana in acest moment.

06:12 - Un martor a afirmat ca sunt cel putin zece raniti in urma acestui incident, insa nu exista niciun anunt oficial din partea autoritatilor deocamdata, conform The Guardian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#atac terorist masina moschee Londra, #masina pietoni londra, #masina intra pietoni moschee , #atac la Londra