Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Numele atacatorului de la Londra a fost facut public. Era nascut in Marea Britanie UPDATE

Joi, 23 Martie 2017, ora 17:47
14089 citiri
Numele atacatorului de la Londra a fost facut public. Era nascut in Marea Britanie UPDATE
Foto: Ziare.com

Politia britanica a facut public, joi, numele autorului atacurilor de miercuri din Londra.

Este vorba despre Khalid Masood, in varsta de 52 de ani, nascut in Kent, dar care locuia in regiunea West Midlands, informeaza The Guardian.

UPDATE 22.35 - Scotland Yard a transmis joi seara ca e posibil ca numele "Khalid Masood" sa nu fie cel din buletin, barbatul avand mai multe "nume de imprumut".

Daca pana acum se stia ca atacatorul era cetatean britanic si ca a fost anchetat in urma cu cativa ani de MI5, pentru suspiciuni de violenta extremista, fiind insa o "figura periferica" in dosar, acum politia a anuntat ca Masood a avut o serie de condamnari pentru talharie, vatamare corporala din culpa si posesie de arme albe.

Prima sa condamnare la inchisoare a fost in noiembrie 1983, pentru distrugeri. Ultima sa condamnare a fost in 2003, cand a fost arestat pentru detentie de arme albe, fiind prins cu un cutit asupra sa.

Totusi, el nu era vizat de vreo ancheta in desfasurare in Marea Britanie si nu au existat niciodata informatii despre intentia sa de a comite un atentat terorist.

O fosta vecina l-a recunoscut: Era casatorit, avea un copil si era pasionat de gradinarit

O femeie din Birmingham, regiunea West Midlands, sustine ca a fost vecina lui Khalid Masood pana acum cateva luni. Iwona Romek povesteste, conform The Guardian, ca barbatul, al carui nume nu il cunostea, era casatorit cu o asiatica si era tatal unui copil mic. Era pasionat de gradinarit si o persoana "foarte calma".

"Am fost socata de tot. Era o familie draguta, foarte rezervata. El era foarte calm. Am vazut fotografia (cu el - n. red.) la TV si am stiut ca era barbatul care locuise aici. Avea o sotie, o tanara femeie asiatica, si un copil mic, care mergea la scoala", povesteste Iwona Romek, in varsta de 45 de ani, care munceste intr-o fabrica.

"Era un tip placut. Il vedeam afara, lucrand in gradina. Nu a facut niciodata necazuri", mai spune femeia.

Potrivit acesteia, familia lui Khalid Masood s-a mutat pe neasteptate in urma cu cateva luni, in preajma Craciunului, fara a-si lua ramas bun. Casa este in prezent ocupata de chiriasi.

Femeia mai povesteste ca joi politistii au inconjurat imobilul in care locuiese barbatul, cerand sa li se deschida usa. Zona era survolata de un elicopter, iar in apropiere se aflau "barbati in costume albe".

Khalid Masood este cel care miercuri a condus autoturismul Hyunday inchiriat care a intrat in trecatori pe podul Westminister, cel care ulterior a intrat in gardul Parlamentului si tot el e cel care l-a injunghiat mortal pe politist. La randul sau, a fost impuscat mortal.

Citeste firul atacurilor de miercuri.

In urma atacurilor, soldate cu 4 morti si aproximativ 40 de raniti, printre care si doi romani, 8 persoane au fost arestate.

Atacurile au fost revendicate joi de Statul Islamic.

Citeste si:

Atac la Londra: Imagini din momentul in care a inceput totul (Video)

Atac la Londra - Un oficial din Parlament i-a facut respiratie gura la gura politistului injunghiat

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#identitate atacator Londra, #autor atentate Londra , #atac la Londra