Ziare.com

Adevarul despre Summitul informal de la Bruxelles - Ionel Blanculescu

de
Vineri, 25 Mai 2012, ora 19:25

   

Adevarul despre Summitul informal de la Bruxelles - Ionel Blanculescu
Trebuie sa recunosc ca, pana la identificarea "cheii" privind organizarea intalnirii informale de la Bruxelles, imi era extrem de greu sa inteleg care este motivul pentru care se deranjeaza 27 de sefi de stat, in aceasta perioada extrem de complicata si fierbinte, pentru a lua masa impreuna, de cu seara, pana spre dimineata.

Dupa o ampla introspectie, am reusit sa descifrez mobilul, care desigur este legat de situatia Greciei, tara care a beneficiat de un amplu sprijin al Uniunii Europene, de peste 150 miliarde de euro, incepand cu anul 2010, sprijin aflat in plina dinamica.

Credeti cumva ca dragostea de greci ii face pe liderii UE sa-si petreaca noptile analizand pe toate partile situatia creata in Grecia?

Nici pe departe! Motivul real este legat, pe langa sutele de miliarde de euro cheltuite pana in prezent, cu asa-zisa salvare a Greciei - intelegeti de fapt salvarea bancilor si a altor institutii financiare din statele UE, care "s-au fript", achizitionand bonduri elene de-a lungul timpului si de situatia dramatica, care s-ar putea crea odata cu declararea oficiala a falimentului Greciei, ce ar declansa sarabanda pariurilor, cu instrumente derivate, puse pe defaultul statului elen, ce ar produce pierderi cuprinse intre 1.000 si 2.000 de miliarde de euro si nu numai in spatiul Uniunii, ci si pe plan mondial.

Citeste opiniile lui Ionel Blanculescu despre Adevarul despre Summitul informal de la Bruxelles - Ionel Blanculescu pe Business24.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1373 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor