Atentie, turisti: Cod portocaliu de viscol si polei in Bulgaria

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 13:13
1849 citiri
Atentie, turisti: Cod portocaliu de viscol si polei in Bulgaria
Foto: Arhiva Ziare.com

Se anunta un weekend inzapezit si la vecinii nostri bulgari.

Institutul bulgar de Meteorologie si Hidrologie a instituit pentru perioada 16 - 17 ianuarie 2016, cod portocaliu pentru ninsori/zapada, polei si vant puternic in judetele Loveci, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Sofia, Pazardjik, Pernik, Kyustendil si cod galben pentru ninsori/zapada, polei si vant puternic in judetele Vidin, Montana, Vrata, Pleven, Ruse, Tirgoviste, Razgrad, Silistra, Sumen, Plovdiv, Stara Zagora, Kardjali, Smolyan si Blagoevgrad, informeaza MAE de la Bucuresti, care a emis astfel o avertizare de calatorie la sud de Dunare.

Agentia "Infrastructura Rutiera" recomanda conducatorilor auto sa porneasca la drum numai cu autovehicule echipate cu anvelope/pneuri adecvate sezonului de iarna, sa conduca cu viteza adaptata la conditiile meteorologice pentru anotimpul rece si sa respecte instructiunile Politiei rutiere, se arata in documentul remis sambata Ziare.com de Ministerul de Externe.

Cetatenii romani aflati in trafic pe teritoriul Bulgariei si care se confrunta cu probleme deosebite sunt sfatuiti sa apeleze numarul de urgenta 112.

In plus, MAE recomanda consultarea paginii sale de Internet www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (disponibila gratuit in "App Store" si "Google Play"), care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale.

Iarna nu pleaca: Cod portocaliu de ninsori, inclusiv pentru Bucuresti

Meteorologii de la Bucuresti au emis, vineri, un cod portocaliu de ninsori, valabil de sambata seara, de la ora 20:00, pana duminica la aceeasi ora.

Vizate sunt judetele Buzau, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea si Constanta, anunta ANM.

In aceste zone, temporar viscolul va fi puternic, iar viteza vantului la rafala va depasi 70...80 km/h. Zapada va fi troienita si vizibilitatea se va reduce sub 50 m. In judetele Tulcea si Constanta, viscolul va avea intensitatea maxima incepand din primele ore ale zilei de duminica.

De asemenea, incepand de sambata seara, aria ninsorilor se va extinde dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde treptat regiunile sudice si sud-estice ale tarii, precum si zona Carpatilor de Curbura.

Meteorologii anunta ca tot de sambata, de la ora 20:00, pana duminica seara, la aceeasi ora, judetele Dolj, Olt, Teleorman, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Brasov, Covasna, Bacau si Vaslui se afla sub incidenta unui cod galben de ninsori.

Se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55-65 km/h, viscolind zapada.

B.B.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#cod portocaliu viscol Bulgaria , #Bulgaria