Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bulgaria, sub cod galben de zapada

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 13:59
2201 citiri
Bulgaria, sub cod galben de zapada

Aproape toate regiunile din Bulgaria, 26 din totalul de 28, sunt vizate, incepand de sambata, de un cod galben de zapada si polei.

Codul galben inseamna vreme potential periculoasa, cu fenomene meteorologice care nu sunt iesite din comun, dar solicita precautie, informeaza Sofia News Agency.

Avertismentul se refera la regiunile Sofia, Blagoevgrad, Kiustendil, Pernik, Pazradjik, Plovidiv, Iambol, Smolian, Kardjaki, Haskovo, Stara Zagora, Burgas, Sliven, Varna, Sumen, Razgrad, Targoviste, Ruse, Dobrici, Silistra, Veliko Tarnovo, Loveci, Gabrovo, Pleven si Vrata. Numai regiunile Vidin si Montana din nord-vestul tarii nu cad sub incidenta codului galben.

Temperaturile minime se vor situa intre minus 4 si plus un grad Celsius, in timp ce maximele vor ajunge la minus 1 pana la plus 4 grade.

Zapada va incepe sa cada in cursul serii, mai intai in vest, apoi se va extinde spre est, iar noaptea Anului Nou va fi rece si cu vant.

In estul Bulgariei, precipitatiile vor fi mai intai sub forma de ploaie, apoi se vor transforma in ninsoare.

Politia rutiera sfatuieste participantii la trafic sa fie atenti si sa evite deplasarile daca nu sunt absolut necesare.

Cinci turisti romani si doi bulgari au fost salvati de pompieri, vineri spre sambata seara, din trecatoarea montana Varbski, din estul Bulgariei, in apropierea statului Bernovo, din regiunea Burgas. Drumul fusese inchis, dar calatorii nu au respectat consemnul si au ramas blocati in nameti mai multe ore.

Turistii romani au luat cu asalt de Anul Nou statiunile bulgare de la Marea Neagra, relateaza presa bulgara. Mii de romani ocupa hotelurile de pe litoral, care nu s-au inchis si au oferit pachete de trei zile de Anul Nou, cu preturi cuprinse intre 120 si 180 de euro de persoana. La hotelurile de lux preturile pot ajunge la 400 de euro, dar sunt si hoteluri cu oferte de o noapte la numai 50 de euro.

Incepand din 2008-2009, litoralul bulgaresc gazduieste circa un milion de romani anual.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#cod galben ninsori Bulgaria, #ninsori Bulgaria, #avertizare meteo Bulgaria , #Bulgaria