Cod galben de ger in Bulgaria

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 14:05
1392 citiri
Cod galben de ger in Bulgaria
Foto: Novinite.com

Douazeci si sase de regiuni se aflau, sambata, sub avertizare de Cod galben de ninsori si ger, a anuntat Institutul national de meteorologie si hidrologie al Academiei Bulgare de Stiinte.

Situatia dupa viscolul care a afectat Bulgaria la mijlocul saptamanii ramane grava, iar regiunea Sofiei si nord-estul Bulgariei sunt in continuare in stare de urgenta. Astfel, 24 de localitati nu au curent electric, in special in regiunile Smolian si Kardjali din Muntii Rodopi, unde 1.500 de clienti ai companiei EVN nu beneficiaza inca de alimentare cu energie electrica. EVN a trimis 28 de echipe pe teren pentru a remedia problemele.

Echipele de Aparare Civila, pompierii si politia lucreaza contra cronometru pentru a curata drumurile si a salva persoanele blocate in nameti cu masinile sau pe cele care au nevoie de spitalizare.

Drumurile din tara sunt practicabile in conditii de iarna, a anuntat Agentia pentru infrastructura rutiera. Carosabilul este ud si inghetat in zonele inalte.

Circulatia este oprita in regiunea Dobrici din cauza soselelor acoperite de zapada, cu exceptia drumului dintre Dobrici si Varna si a celui dintre Dobrici si Balcik. Camioanele de peste zece tone nu pot circula in regiunile Varna, Burgas, Silistra si Dobrici. Interdictia a fost ridicata pentru restul tarii.

Mai multe trecatori montane din Stara Planina raman inchise, in timp ce accesul camioanelor este interzis in pasurile Republika, Sipka si Petrohan, unde autoritatile recomanda folosirea lanturilor in cazul autoturismelor.

Aceeasi situatie este valabila pentru trecatorile din Muntii Rodopi.

Lanturile sunt necesare si pe drumurile Varna si Burgas, intre Sunny Beach si Obzor.

Pentru saptamana urmatoare, meteorologii prognozeaza temperaturi de pana la minus 20 de grade Celsius. In cursul diminetilor, mercurul termometrelor ar putea sa scada sub minus 13 - minus 18 grade Celsius, in special in vestul Bulgariei. Maximele vor ramane scazute toata saptamana, fiind in jur de minus 6 grade Celsius.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cod galben ger Bulgaria, #Bulgaria cod galben, #Bulgaria viscol zapada , #Bulgaria