Comoara tracica veche de 2.400 de ani, descoperita in Bulgaria

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 23:35
6818 citiri
Comoara tracica veche de 2.400 de ani, descoperita in Bulgaria
Foto: BGNE

Arheologii au descoperit, joi, in nordul Bulgariei o comoara atribuita tracilor, veche de 2.400 de ani.

Obiectele se aflau intr-un mormant, situat in apropierea satului Sveshtari, care se afla la o distanta de 400 de kilometri de Sofia, informeaza Washington Post, care citeaza AP.

Liderul echipei de arheologi, Diana Gergova, a precizat ca printre artefacte, care dateaza de la inceputul celui de-al treilea secol i.Hr., se afla oase, cenusa, dar si bijuterii de aur, o diadema pe care erau reprezentati lei si animale fantastice, patru bratari si un inel.

Agentia de stiri Novinite precizeaza ca obiectele erau infasurate intr-o panza tesuta din fire de aur.

Diana Gergova sustine ca artefactele erau, cel mai probabil, ramasite ale unui ritual de inmormantare si anticipeaza ca echipa sa va gasi un urias cimitir in zona. Ea a tinut sa precizeze ca descoperirea este unica in Bulgaria.

Arheologii au gasit obiectele pe asa-numitul deal Omurtag, care era situat in centrul orasului antic Gath, unde s-ar fi nascut uriasul Goliat, mentionat in Biblie.

Cercetatorii considera ca situl arheologic ar putea avea legaturi cu mormantul conducatorului acestei localitati, Kotela, tatal vitreg al lui Filip al II-lea al Macedoniei (rege al Macedoniei in perioada 359 i.Hr.-336 i.Hr. si tatal lui Alexandru cel Mare).

Recent, o alta descoperire similara a avut loc in Bulgaria, in timpul lucrarilor pentru autostrada Struma, din vestul tarii.

Comoara a tracilor descoperita in Bulgaria

Arheologii au dezgropat platose de aur, cercei si clame de aur si mai multe obiecte de argint si chihlimbar, artefacte situate intr-un mormant din apropierea satului Dren, langa orasul Radomir.

Tracii au trait pe teritoriul Bulgariei de astazi, dar si in unele zone din Grecia, Romania, Macedonia si Turcia, in perioada 4.000 i.Hr. si secolul 7 d.Hr.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#comoara traci Bulgaria, #comoara traci descoperire Bulgaria, #mormant traci Bulgaria , #Bulgaria