Mii de bulgari au protestat fata de imigranti

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 11:49
2311 citiri
Mii de bulgari au protestat fata de imigranti
Foto: Novinite

Mii de bulgari au iesit duminica in strada pentru a manifesta impotriva imigrantilor, dupa ce o tanara a fost injunghiata in timpul noptii de sambata spre duminica la Sofia de catre un imigrant, cel mai probabil de origine nord-africana.

Manifestatia a fost organizata de partidul nationalist VMRO, care afirma ca victima in varsta de 20 de ani facea parte dintre sustinatorii sai. Potrivit VMRO, incidentul violent din noaptea de sambata spre duminica a fost o dovada a tensiunilor dintre imigrantii de diferite origini si bulgari, informeaza novinite.com.

Mai mult decat atat, partidul nationalist VMRO a avertizat autoritatile statului ca va incepe sa isi organizeze propriile unitati de auto-aparare, daca nu se vor implementa masuri stricte de control in privinta intrarii strainilor pe teritoriul Bulgariei.

Manifestantii s-au adunat la Palatul National al Culturii in jurul orei locale 13:00 si au continuat protestul de-a lungul bulevardului Vitosa, scandand sloganuri nationaliste precum "Bulgaria pentru bulgari, afara cu refugiatii", noteaza sursa citata.

"Granitele Bulgariei trebuie inchise. Asta inseamna ca solicitantii de azil trebuie sa intre in tara doar pe la puncte de control oficiale", a declarat vicepresedintele VMRO, Angel Djambazki.

"Le mai acordam autoritatilor un termen-limita de o saptamana pentru a restabili ordinea la Sofia, pentru a repatria imigrantii care au la activ actiuni ilegale si pentru a declara oficial numarul de refugiati care vor fi acceptati in Bulgaria", se arata in declaratia oficiala citita in cadrul manifestatiei.

"Dupa expirarea acestui termen, intentionam sa ne aparam vietile, proprietatile si sanatatea, ca si pe cele ale apropiatilor nostri, in orice fel acest lucru va fi posibil", a avertizat VMRO.

Intr-un alt protest, circa 150 de sustinatori ai partidului nationalist Ataka s-au adunat in fata Ministerului Afacerilor Interne si au marsaluit catre principala moschee din capitala bulgara, Bania Bashi.

Autorul atacului asupra tinerei fete, care a avut loc in magazinul unde lucra aceasta, ar fi de origine nord-africana. Tanara se afla in prezent in spital, in stare grava, mediciii neputand afirma ca va supravietui.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#protest bulgari imigranti, #Bulgaria tanara ucisa imigranti , #Bulgaria