Ministerul bulgar de Interne a inregistrat, gresit, fonduri UE ca donatii

Marti, 09 August 2011, ora 14:50
487 citiri
Ministerul bulgar de Interne a inregistrat, gresit, fonduri UE ca donatii
Foto: Arhiva

Ministerul bulgar de Interne a inregistrat, in mod gresit, fonduri europene in valoare de peste 7.500.000 de euro ca donatii, a declarat ministrul Tvetan Tvetanov (foto).

Donatiile primite de Ministerul bulgar de Interne in prima jumatate a anului 2011 au fost de 3.871.000 de leva (aproape 2.000.000 de euro), cu 40% mai putin decat in aceeasi perioada a anului 2010, a declarat ministrul adjunct de interne Dimitar Gheorghiev, negand informatiile aparute in presa, potrivit carora institutia a primit donatii de 9 milioane de leva (4,5 milioane de euro) numai in trimestru doi al acestui an.

Gheorgiev, care urmeaza sa aiba o conferinta de presa marti, pentru a prezenta veniturile institutiei, a explicat ca, din cele aproape patru milioane de leva, 3.623.811 (peste 1.800.000 de euro) au fost donatii precum combustibil sau consumabile, in timp ce banii lichizi - mai putin de 250.000 de leva (125.000 de euro) - au provenit in special de la administratiile locale sau nationale.

Ministrul de interne Tvetan Tvetanov a subliniat ca speculatiile privind donatiile catre politie fac parte din campania electorala si a atras atentia ca o parte din presa "serveste anumite interese politice si de afaceri".

In prima jumatate a anului 2011, ministerul a primit fonduri europene in valoare de 15.270.925 de leva (aproape 7.600.000 de euro), dar banii au fost inregistrati in mod gresit, ca donatii, a precizat Gheorghiev, dand asigurari ca toti donatorii sunt verificati si obligati sa semneze o declaratie in care sa spuna ca nu au cazier.

Registrul de donatii al ministerului va fi activ in luna octombrie, a anuntat viceministrul.

"Institutia depune eforturi pentru limitarea donatiilor. Ministrul Tvetanov a ordonat personal acest lucru. Si vizam sa limitam donatii facute de persoane fizice", a adaugat el.

Potrivit unui raport publicat de ziarul Sega, printre donatorii politiei se afla entitati anchetate, precum companii ale mogului energiei Hristo Kovaci, condamnat pentru evaziune fiscala.

Ministrul de Finante a declarat ca Ministerul de Interne trebuie sa returneze banii primiti de la donatori cu reputatie indoielnica.

Comisia Europeana a condamnat in raportul dat publicitatii in aceasta vara donatiile oferite de persoane corupte.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#fonduri europene Bulgaria, #scandal donatii Bulgaria , #Bulgaria