Ministrul bulgar de Externe spera in eliminarea taxei de la podul Bulgaria-Romania

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 09:15
1557 citiri

Ministrul bulgar al Afacerilor Externe Nikolai Mladenov si-a exprimat luni speranta ca guvernul de la Sofia va fi in curand in stare sa modifice taxa perceputa pentru trecerea pe Podul de la Dunare ce uneste orasele Ruse din Bulgaria de Giurgiu in Romania.

In prezent taxa este de 12 euro pe masina pentru a trece in ambele directii, dus-intors, pe singurul pod operational de pe sectorul bulgaro-roman al Dunarii. Locuitori ai orasului Ruse au protestat in numeroase randuri contra taxei de pod, sperand ca ea va fi abolita sau cel putin redusa substantial, informeaza Novinite.

In septembrie 2010, in timpul unei vizite la Ruse, ministrul bulgar de Finante Simeon Djankov a declarat ca taxa de trecere pe Podul de la Dunare pentru masini ar trebui redusa la 1,5-2 euro.

Acesta a facut cunoscut ca actualul guvern bulgar a purtat discutii de trei ori cu partea romana in vederea reducerii taxei. El a mai spus ca se asteapta la progrese catre sfarsitul anului si ca Bulgaria a abordat institutii ale UE intrebandu-le daca poate reduce taxa independent desi partea romana nu este de acord cu asa ceva.

Luni, ministrul bulgar al afacerilor externe Mladenov a declarat in fata studentilor la Universitatea din Ruse ca progresul ar trebui sa fie iminent. "Noi eram gata sa rezolvam aceasta chestiune in urma cu doua luni, dar a trebuit sa mai asteptam putin. Sper ca vom avea vesti bune pentru voi in cateva luni, nu mai tarziu", a spus Mladenov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#taxa pod Bulgaria Romania, #taxa pod , #Bulgaria