Platitul protestatarilor se practica si la vecini: Cat primesc bulgarii sa iasa in strada

Autor: Ana Ilie
Vineri, 21 Iunie 2013, ora 14:54
1192 citiri
Platitul protestatarilor se practica si la vecini: Cat primesc bulgarii sa iasa in strada

Un reportaj realizat de un jurnalist al Televiziunii Nationale Bulgare, BNT, difuzat joi seara, expune modul in care partidul nationalist Ataka cumpara protestatari care sa manifesteze in fata sediului sau.

Jurnalistul Rosen Tvetkov a mers incognito la o sala de sport din Sofia, unde primise un pont ca sunt recrutati cei ce blocheza de zile intregi o strada centrala din Sofia, langa Opera Nationala, scrie Novinite. Oamenii nu sunt adevarati sustinatori ai partidului Ataka, ci bulgari obisnuiti, platiti cu 15-25 de euro pentru a-l "proteja" pe liderul partidului, Volen Siderov.

O data ajuns la sala de forta, jurnalistul a reusit sa se infiltreze printre niste tineri carora li se oferisera bani sa ia parte la un miting de protest. Cel care i-a recrutat, Dany, care lucreaza ca bodyguard intr-un club de noapte, s-a prezentat drept unul dintre organizatorii protestului si a facut o lista cu doritori. Omul a explicat ca primeste un bonus pentru fiecare persoana recrutata.

Dany le-a explicat tinerilor ca printre indatoririle lor se numara statul degeaba pe trotuar in fata sediului partidului, pastrarea linistii si, mai ales, nu cumva sa vorbeasca cu jurnalistii. Bodyguardul i-a condus apoi pe tineri catre sediul Ataka, in interiorul cladirii Operei, unde se aflau deja alti inca 100 de "protestatari" bine facuti.

Pe masina blocata de falsii demonstranti se poate vedea, in imaginile inregistrate de jurnalist, o masina pe care Siderov obisnuieste sa se urce pentru a-si rosti discursurile nationaliste.

Grupul de protestatari platiti a stat cam patru ore, degeaba, (cu exceptia unei pauze de mancat pizza) in fata partidului, pana cand a aparut un zvon ca manifestantii din centrul orasului se deplaseaza in directia lor, si li s-a spus sa stea in picioare. Stand in aceasta pozitie cam de o ora, era deja limpede ca nu vine niciun manifestant spre ei, asa ca li s-a spus sa plece acasa, cu taxiuri platite de cei care-i angajasera.

A doua zi, Tvetkov nu a mai fost primit in grupul de falsi demonstranti, intrucat se schimbasera cerintele: trebuia sa aiba 95 de kilograme.

Siderov si falsii sai simpatizanti au provocat turbulente in primele doua zile de manifestatii in Sofia, insa politia si-a intarit efectivele in jurul sediului Ataka si s-au calmat. Mai mult, adevaratii protestatari au decis sa nu le mai dea atentie nationalistilor. Directorul Operei s-a plans insa ca acestia fac galagie, mizerie, urineaza in fata cladirii si impiedica accesul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Bulgaria protestatari cumparati Ataka, #Ataka cumpara manifestanti , #Bulgaria