Proteste fara precedent in Bulgaria, fata de clasa politica

Duminica, 24 Februarie 2013, ora 17:19
5685 citiri
Proteste fara precedent in Bulgaria, fata de clasa politica
Foto: Arhiva

Un val de proteste fara precedent fata de intreaga clasa politica a avut loc, duminica, in Bulgaria, in urma demisiei guvernului, din cauza facturilor extrem de ridicate la utilitati.

In Sofia, intre 10.000 si 20.000 de persoane au demonstrat mergand intre diverse cladiri oficiale, inclusiv cea a parlamentului si presedintiei, relateaza Novinite.

In fata cladirii prezidentiale, unul din liderii protestului, Yanko Petrov, a refuzat invitatia presedintelui de a negocia. Petrov a reiterat faptul ca protestul este fata de toate partidele politice din tara.

Demonstratii au strigat, la adresa premierului Boyko Borisov, care si-a demisa saptamana trecuta, "lasule" sau "mafia", alte sloganuri fiind "Ne este foame" "Vrem finantare UE". "Unde este Boyko? Joaca fotbal ca de obicei duminica? Tara lui este in flacari si pompierul (meseria lui Borisov) numarul unu este de negasit", a spus Petrov.

Demonstratii au cerut si procurorului general, Sotir Tsatsarov, sa deschida procese impotriva celor vinovati de jefuirea tarii de la caderea regimului comunist, in 1989. De asemenea, acestia distribuie o scrisoare deschisa catre presedinte si presa locala si internationala, impotriva partidelor politice care iau masuri in dezavantajul cetatenilor bulgari.

Manifestatii ample au avut loc si in al doilea oras ca marime, Plovidiv, unde demonstratii au ingropat Constitutia, dar si in orasul Sliven, din centrul tarii, si Blagoevgrad, din sud-vest, Burgas, de la Marea Neagra, si multe alte locatii.

In Varna, nu mai putin de 40.000 de persoane au iesit in strada, blocand iesirea spre autostrada Hemus.

De asemenea, protesteaza si bulgarii din afara granitelor, in Viena, Munchen, Dublin, Londra, Dusseldorf, Frankfurt, Atena, Berlin si Madrid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proteste Bulgaria clasa politica, #demonstratii Bulgaria , #Bulgaria
Comentarii
Poza VICTOR FA TE CA GUVERNEZI
VICTOR FA TE CA GUVERNEZI
rank 5
Am rămas noi cei mai proști. Cum rămâne nene Brucan?