Tribunal specializat pe crima organizata, in Bulgaria

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 19:03
1481 citiri
Tribunal specializat pe crima organizata, in Bulgaria
Foto: novinite.com

Bulgaria are, incepand de marti, un tribunal si un Parchet specializate in cazurile legate de crima organizata, menite sa eficientizeze sistemul judiciar in conformitate cu cererile Uniunii Europene.

Italia elimina, de la 1 ianuarie 2012, restrictiile impuse muncitorilor bulgari

Aproximativ 80 de proceduri pentru rapire, luare de ostatici, spalare de bani, deturnare de fonduri si trafic de fiinte umane vor fi transmise acestei noi institutii, care va putea trata peste 300 de cazuri pe an, a declarat, marti, presedintele tribunalului, Gheorghi Usev, relateaza agentia de presa bulgaria Novinite in editia electronica de marti.

Potrivit lui Usev, tribunalul, care a inceput sa functioneze de marti, va aplica legile tarii si nu o legislatie speciala, asa cum sustin reprezentantii partidelor de centru din Bulgaria.

Controversata institutie a fost infiintata la initiativa partidului de la guvernare, de centru-dreapta, a premierului Boyko Borisov si a ministrului de Interne din Bulgaria, Tsvetan Tsvetanov, in ciuda protestelor venite din partea socialistilor.

Politicienii de centru din Bulgaria sunt convinsi ca noul tribunal nu este decat un instrument dictatorial care va fi folosit de catre Putere in scopuri proprii si care va stirbi din autoritatea instantelor obisnuite.

Bulgarii reduc TVA-ul cu doua puncte procentuale

De la aderarea la UE, din 2007, Bulgaria, ca si Romania, face obiectul unei supravegheri stricte si inedite a Comisiei Europene, care vizeaza eficienta justitiei in fata crimei organizate si a coruptiei. In ultimul sau raport din 20 iulie, Comisia a deplans faptul ca procedurile demarate nu conduc decat rareori la condamnarea inculpatilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#bulgari tribunal specializat crima organizata, #Bulgaria supraveghere Comisia Europeana, #Bulgaria crima organziata , #Bulgaria