CE trimite Romania la Curtea de Justitie a UE: Ce spune avocatul tarii noastre la CJUE

Joi, 28 Mai 2015, ora 15:05
3706 citiri
CE trimite Romania la Curtea de Justitie a UE: Ce spune avocatul tarii noastre la CJUE
Foto: Vertical News

Avocatul Romaniei la Curtea de Justitie a UE, Horatiu Radu, s-a declarat joi ingrijorat dupa ce Comisia Europeana a anuntat ca sesizeaza CJUE pentru neindeplinirea, de catre Romania, a obligatiei de a transpune in dreptul intern actul normativ revizuit al UE privind vehiculele scoase din uz.

"Cel mai tare ma ingrijoreaza ca suntem dusi din nou in fata CJUE. Ieri (miercuri, n.red.) a trecut prin guvern un proiect de lege privind vehiculele scoase din uz care va intra in procedura parlamentara de urgenta.

Celelalte cauze, privind netranspunerea directivelor in domeniul bancar si al drepturilor de autor, sunt mai usor de gestionat. Mai avem doua luni sa transpunem directivele in legislatia interna. Pe directiva din domeniul bancar avem un grup de lucru si se lucreaza la actul normativ. Institutiile responsabile sunt BNR, ASF si Ministerul Finantelor. Ministerele de Externe si al Justitiei sprijina acest demers", a declarat Horatiu Radu, pentru Ziare.com.

CE trimite Romania la Curtea de Justitie a UE - vezi de ce

CE a anuntat, joi, ca sesizeaza Curtea de Justitie a UE (CJUE) pentru neindeplinirea, de catre Romania, a obligatiei de a transpune in dreptul intern actul normativ revizuit al UE privind vehiculele scoase din uz.

"Demontarea si reciclarea vehiculelor vor deveni mai ecologice prin Directiva privind vehiculele scoase din uz, care interzice utilizarea anumitor substante periculoase in vehiculele introduse pe piata dupa 1 iulie 2003. Actul normativ revizuit prelungeste o exceptare de la aceasta interdictie, si anume utilizarea plumbului in anumite componente ale vehiculelor. Statele membre aveau obligatia de a adopta actele cu putere de lege necesare pentru asigurarea conformitatii cu directiva pana la 22 august 2013.

Dupa ce a depasit termenul respectiv, Romania a primit o scrisoare de punere in intarziere la 27 septembrie 2013, urmata de un aviz motivat la 11 iulie 2014. La mai mult de un an si jumatate de la expirarea termenului, directiva inca nu a fost transpusa in legislatia nationala, in ciuda eforturilor depuse de Romania.

Prin urmare, Comisia a decis sa sesizeze Curtea de Justitie a UE in legatura cu Romania", se arata in comunicatul Executivului european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Horatiu Radu avocat Romania CJUE, #Romania judecata Curte Justitie UE , #Comisia Europeana
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Guvernul are probleme serioase sa-si apere coruptii si pe