Ziare.com

Comisia Europeana: Performanta DNA in cazurile de coruptie, un important progres in justitie

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 23:20

   

Comisia Europeana: Performanta DNA in cazurile de coruptie, un important progres in justitie
Raportul Comisiei Europene constata un progres constant si o confirmare fara echivoc a faptului ca, prin actiunile sale profesioniste si impartiale, DNA a contribuit in mod esential la indeplinirea, de catre Romania, a obiectivului privind combaterea coruptiei, stabilit prin MCV, afirma Directia.

"La capatul a cinci ani de monitorizare, Raportul Comisiei Europene constata un progres constant si o confirmare fara echivoc a faptului ca, prin actiunile sale profesioniste si impartiale, DNA a contribuit in mod esential la indeplinirea, de catre Romania, a obiectivului specific de combatere a coruptiei, stabilit in cadrul MCV", arata Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Totodata, sursa citata arata ca aprecierile pozitive ale activitatii DNA nu reprezinta o noutate in Rapoartele periodice ale Comisiei Europene. In mod particular insa, in acest raport, institutia este nominalizata in felul urmator: "Performanta Directiei Nationale Anticoruptie in investigarea cazurilor de mare coruptie reprezinta unul din cele mai importante castiguri ale Romaniei de dupa aderare", arata sursa citata.

Raportul pe Justitie pentru Romania, publicat pe 20 iulie

Potrivit Directiei Anticoruptie, raportul CE remarca un progres in ce priveste hotararile judecatoresti pronuntate in cauzele instrumentate de procurorii DNA - atat ca numar cat si ca relevanta - facand referire la cauze cu demnitari si functionari de rang inalt, cauze mediatizate de altfel si de presa.

Concret, se arata in raport: "An de an, incepand cu 2007, DNA a avut capacitatea de a trimite in judecata un numar tot mai mare de cauze cu reprezentanti ai partidelor din tot spectrul politic si cu persoane din sistemul judiciar", iar "deciziile de condamnare pronuntate in dosarele de mare coruptie denota o abordare profesionista si solida din partea procurorilor", mentioneaza sursa citata.

Ca trasatura a activitatii ultimilor cinci ani, raportul subliniaza ca institutia a actionat cu energie si impartialitate in anchetele penale. "Prin urmare, acest raport confirma bunele performante ale DNA nu doar sub aspectul numarului de dosare trimise in judecata ci si din perspectiva deciziilor de condamnare in cazuri de coruptie la varf, ceea ce reprezinta finalitatea muncii procurorului", conchide DNA.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 848 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

daca iliescu intra si el in vizorul dna

ma intreb el ce cale de "sacrificiu" va alege ca sa scape. pe unde va trece glontul? :-)))

 

Balcanism si lichelism

Pe noi balcanicii ne caracterizează "ocaua mică" și lenea. Nu aparținem europei decat din punct de vedere geografic nu și din puct de vedere al mentalității.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor