Infringement pentru Romania: Ministerul Comunicatiilor nu a fost instiintat de CE

Marti, 19 Iulie 2011, ora 23:11
1345 citiri
Infringement pentru Romania: Ministerul Comunicatiilor nu a fost instiintat de CE
Foto: Arhiva

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) nu a fost instiintat oficial de catre Comisia Europeana referitor la declansarea procedurii de infringement pentru neimplementarea cadrului de reglementare in comunicatii.

Potrivit sursei citate, dupa transmiterea scrisorii oficiale din partea Comisiei Europene, ministerul va avea la dispozitie doua luni de zile pentru a raspunde sesizarii institutiei europene.

"Actul normativ de transpunere se afla pe agenda Parlamentului Romaniei din martie 2011, sub forma unei initiative a majoritatii membrilor Comisiei pentru Tehnologia Informatiei, din cadrul Camerei Deputatilor. Initiativa legislativa transpune prevederile noului cadru de reglementare in comunicatiile electronice si a primit aviz favorabil din partea Guvernului. Din motive de procedura, dezbaterile pe marginea acestui proiect de act normativ nu s-au desfasurat inca la nivelul Parlamentului, urmand ca primele discutii sa aiba loc incepand cu luna septembrie 2011", se precizeaza in comunicatul MCSI.

Potrivit sursei citate, in decembrie 2010, proiectul care transpune cadrul de reglementare in comunicatii s-a aflat in consultare publica pe site-urile Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) si pe cel al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM)

"Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale isi exprima convingerea ca proiectul de lege privind comunicatiile electronice va fi aprobat in timp util, astfel incat sa nu se ajunga in fazele urmatoare ale procedurii de infringement", se mai arata in comunicat.

Comisia Europeana a transmis, marti, Romaniei si altor 19 state membre scrisori de notificare oficiala pentru netranspunerea in legislatiile nationale a regulilor UE in domeniul telecomunicatiilor.

CE a deschis procedura de infringement impotriva Romaniei, pe domeniul telecom

Tarile respective (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia si Spania) au la dispozitie doua luni pentru a raspunde cererii executivului comunitar, iar daca nu fac acest lucru sau daca raspunsul este considerat nesatisfacator de catre CE, aceasta le poate trimite un aviz motivat (a doua faza a procedurii de infringement). In ultima faza, cazul poate ajunge in fata Curtii de Justitie a UE, de la Luxemburg.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#procedura infringement Romania telecomunicatii, #ministerul Comunicatiilor instiintare , #Comisia Europeana