Ponta: Nu va fi simplu sa avem o noua Comisie Europeana

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 15:46
2035 citiri
Ponta: Nu va fi simplu sa avem o noua Comisie Europeana
Foto: Arhiva/gov.ro

Premierul Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat, miercuri, ca votul pentru Comisia Europeana va fi un proces dificil.

"Nu va fi simplu sa avem o noua Comisie Europeana, noi, social-democratii, am acceptat ca avem mai putine mandate si atunci popularii pot sa-l desemneze pe Juncker ca presedinte al Comisiei cu sprijinul nostru, dar se pare ca acesta nu are sprijinul tuturor popularilor.

Deci, va fi un proces de lunga durata, asa ca toti ministrii trebuie sa discute cu comisarii in functie. E foarte important sa ne pastram activitatea, si la Bruxelles lumea era dupa campanie, dar luna viitoare sa vorbiti cu comisarii", a declarat Victor Ponta, la debutul sedintei de Guvern.

Basescu il vede pe Juncker presedinte al Comisiei Europene: E o chestiune de onoare

"Ce avem noi de facut nu se schimba" in functie de cine va fi ales in Comisie, a adaugat premierul.

Anterior, Victor Ponta a spus ca liderul PPE Jean-Claude Juncker este indreptatit sa ocupe postul de sef al Comisiei Europene, ca urmare a votului exprimat la alegerile europarlamentare.

Seful PSD a mentionat ca social-democratii europeni recunosc rezultatul votului de la euroalegeri, precizand ca PPE are un scor mai mare si ca este firesc ca popularii sa aiba postul de sef al Comisiei Europene.

"Dar sa fie domnul Juncker, sa nu puna pe altcineva ca altfel pacalim alegatorii si nu ne mai crede nimeni in 2019", a spus Ponta.

Cine sunt candidatii pentru sefia Comisiei Europene

Partidele europene au facut trei propuneri de candidati, dintre care eurodeputatii vor alege viitorul sef al Comisiei Europene.

Partidul Popular European (PPE) l-a trimis in cursa pe Jean Claude Juncker, care a ocupat functia de premier al Luxemburgului si a fost liderul ministrilor de Finante din zona euro. In varsta de 60 de ani, el a mizat in campania electorala pe experienta sa politica si pe relatiile cu instutiile europene.

Juncker: PPE revendica presedintia Comisiei europene

Reprezentantul aliantei liberalilor, belgianul Guy Verhofstad, in varsta de 61 de ani, a condus guvernul de la Bruxelles. In ultima vreme, acesta a vorbit in discursurile sale despre situatia din Ucraina si tensiunile cu Rusia.

Socialistii europeni au mizat pe actualul presedinte al Parlamentului European, germanul Martin Schulz, in varsta de 58 de ani, care a promis ca vrea sa imbunatateasca nivelul de trai al oamenilor de rand.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ponta sef Comisie Europeana, #Ponta Juncker Comisie Europeana, #Juncker Comisia Europeana , #Comisia Europeana
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Viorele, nimic nu este simplu in viata, mai ales pentru plagiatori.
Poza schmit
schmit
rank 5
NImic nu va fi simplu cu PSD...in afara sä mori pe scarile