Ziare.com

Site anti-imigranti in Olanda: Parlamentul European se va pronunta saptamana viitoare

Joi, 08 Martie 2012, ora 22:09

   

Site anti-imigranti in Olanda: Parlamentul European se va pronunta saptamana viitoare
La propunerea vicepresedintelui grupului PPE, Marian-Jean-Marinescu, rezolutia europarlamentarilor romani, polonezi si bulgari privind condamnarea site-ului olandez antiimigratie a fost introdusa pe agenda sesiunii Parlamentului European, care va avea loc intre 12 si 15 martie.

Autorii rezolutiei invita Comisia Europeana sa reactioneze si sa ia masurile necesare pentru stoparea promovarii unor atitudini precum cele exprimate pe site-ul PVV, care sunt in contradictie flagranta cu valorile fundamentale ale UE si atrag atentia asupra consecintelor colectarii de date care ar putea sa promoveze in viitor o imagine deformata a realitatii, incurajand tolerarea unor acte xenofobice la nivel european, avand in vedere ca plangerile pot fi trimise de catre cetatenii olandezi intr-un mod anonim, acestia neputand fi trasi la raspundere.

Totodata, europarlamentarii romani, polonezi si bulgari invita Comisia sa-si exprime o pozitie cu privire la legalitatea colectarii acestor date si cere Guvernului olandez sa ia imediat toate masurile necesare in vederea inchiderii acestei pagini de internet, se arata intr-un comunicat al popularilor europeni.

"Buna dimineata, domnule Basescu!" - ce spun europarlamentarii despre Olanda si Wilders

Ideea unei rezolutii a Parlamentului European, care sa condamne site-ul anti-romani al partidului lui Gert Wilders din Olanda, s-a bucurat de sustinere in randurile europarlamentarilor romani.

Verdictul va fi dat pe 15 martie

Rezolutia face trimitere si la problema Schengen, printr-un apel la Guvernul olandez sa ia in considerare concluziile Consiliului European din 24 iunie 2011, care prevede ca Romania si Bulgaria au indeplinit toate criteriile pentru a incheia cu succes procesul de evaluare Schengen.

Avand in vedere pozitia pozitiva a celorlalte state membre, europarlamentarii PPE cer reconsiderarea atitudinii Olandei in ceea ce priveste aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen.

Dezbaterea rezolutiei va avea loc marti, 13 martie, iar votul final va fi joi.

"Suntem ingrijorati de frecventa cu care acest site este vizitat si completat cu informatii personale despre imigrantii din diverse tari, inclusiv Romania. Este o instigare la ura care ar putea avea repercusiuni nefaste. Totodata, suntem consternati de pasivitatea Guvernului olandez. In aceasta rezolutie cerem Comisiei sa reactioneze si sa faca tot ceea ce este necesar pentru a proteja cetatenii europeni", a afirmat europarlamentarul democrat-liberal Marian-Jean Marinescu.

Site-ul controversat, lansat luna trecuta de partidul antiimigratie PVV, condus de Geert Wilders, le cere oamenilor sa reclame problemele cauzate de cetatenii din Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste criminalitatea, alcoolismul, drogurile, depozitarea gunoiului si prostitutia.

"Aveti probleme cu oamenii din Europa Centrala si de Est? V-ati pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, roman sau alt est-european? Vrem sa stim", proclama website-ul. Pagina web este ilustrata cu titluri din ziare precum "N-ar fi mai bine daca v-ati intoarce?" sau "Est-europenii genereaza tot mai multa criminalitate".

Premierul olandez, Mark Rutte, a refuzat in mai multe randuri sa condamne lansarea site-ului, spunand ca nu are nicio legatura cu Guvernul. Critici numeroase au survenit insa din partea mai multor tari europene, membri ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European.

PVV sustine cabinetul minoritar din Olanda pentru impunerea initiativelor economice, in schimbul unor legi mai dure privind imigratia.

Sursa: rNews

Articol citit de 910 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

nu inteleg de ce tre sa se pronunte Parlamentul European

Olanda nu are Justitie?

 

mda

stie careva care-i situl acela..ca nu e pvv.nl....as vrea sa citesc si eu..


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor