Elvetienii, de acord ca serviciile sa le asculte telefoanele si sa stie tot ce fac pe Internet

Duminica, 25 Septembrie 2016, ora 18:51
6960 citiri
Elvetienii, de acord ca serviciile sa le asculte telefoanele si sa stie tot ce fac pe Internet
Foto: Arhiva Ziare.com

Elvetienii vor ca serviciile secrete sa le asculte telefoanele si sa supravegheze tot ce fac pe Internet. Cel putin asa arata rezultatele preliminare ale unui referendum care a avut loc duminica.

Astfel, elvetienii au spus "da" in proportie de 66% unei legi a informatiilor care autorizeaza serviciile secrete sa le supravegheze comunicatiile telefonice si activitatile pe Internet.

Estimarile au fost realizate pentru televiziunea elvetiana de un institut de cercetare, dupa inchiderea sectiilor de votare, la ora locala 12:00 (13:00, ora Romaniei). Aceasta estimare are o marja de eroare de plus sau minus trei procente, relateaza AFP.

Referendumul a fost organizat in contextul in care amenintarea terorista este foarte mare in Europa. Sondajele din timpul campaniei au preconizat ca elvetienii vor spune "da", insa scorul este mai mare decat previziunile de 53-58%.

Legea a fost adoptata de Parlament in 2015, insa referendumul a fost impus de o alianta formata din Partidul Socialist, cel al verzilor si organizatii precum partidul Piratilor, care se tem ca in tara lor sa nu se repete supravegherile din SUA, denuntate in 2013 de Edward Snowden.

Citeste mai multe si despre alte referendumuri organizate in Elvetia:

Elvetienii nu vor sa stea degeaba si sa primeasca multi bani de la stat

Vrei sau nu 3.300 euro pe luna, salariu minim? - referendum in Elvetia

Elvetienii, chemati sa decida prin referendum daca bancile comerciale vor mai putea crea bani

Pana acum, serviciile secrete din Elvetia aveau dreptul sa colecteze informatii doar pe domeniul public sau sa le obtina de la autoritati, in cazul in care erau disponibile.

Guvernul, care sustine legea, a subliniat ca nu mai era posibil sa faca fata, in conditiile noilor amenintari.

Serviciile secrete vor putea, de acum, in anumite conditii, sa supravegheze in mod preventiv atat corespondenta si comunicatiile telefonice ale persoanelor private, cat si activitatile acestora pe Internet, sa se infiltreze in retele informatice si sa faca perchezitii de localuri, vehicule sau bagaje.

Insa elvetienii au refuzat duminica, in mod categoric, celelate doua texte in legatura cu care au fost consultati la nivel federal.

Potrivit primelor proiectii, ei au respins in proportie de 60% o crestere a pensiilor, iar in proportie de 63% au refuzat o initiativa populara cu privire la "economia verde", care cerea o reducere a consumului de resurse naturale.

Marea majoritate a elvetienilor a votat prin corespondenta si pe Internet, ceea ce permite o numarare foarte rapida a buletinelor de vot.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Elvetia ascultat telefoane, #Elvetia supraveghere Internet , #Elvetia
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Aveam o părere mai buna despre elvetieni.
Poza trolheim
trolheim
rank 1