Alegeri in Franta: Sarkozy, criticat in propriul partid, in pofida victoriei

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 08:40
2473 citiri
Alegeri in Franta: Sarkozy, criticat in propriul partid, in pofida victoriei
Foto: Facebook/Nicolas Sarkozy

Numerosi membri marcanti ai formatiunii conservatoare franceze "Republicanii", condusa de fostul presedinte Nicolas Sarkozy, ii reproseaza acestuia din urma ca victoria obtinuta duminica in turul doi al alegerilor regionale nu a fost atat de categorica pe cat o aratau ultimele sondaje.

Candidatii conservatori au obtinut victoria in 7 din cele 13 regiuni ale Frantei metropolitane, in urma unui scrutin ce a marcat o infrangere a extremei drepte conduse de Marine Le Pen, care a creat mari emotii dupa ce a obtinut in primul tur un rezultat istoric, Frontul National fiind votat pe 6 decembrie la nivel national de 28% dintre alegatori, iar in unele regiuni a obtinut chiar peste 40%, consemneaza agentia EFE.

Extrema dreapta pierde alegerile in Franta: Avertismentul lui Manuel Valls

Cat despre Partidul Socialist, condus de actualul presedinte Francois Hollande, desi apare in urma Republicanilor, rezultatul sau a fost peste cel din ultimele sondaje, mai ales ca socialistii au cedat de buna voie conservatorilor doua regiuni, pentru ca acestea sa nu fie castigate de Frontul National.

De altfel, tocmai acest element este evidentiat de criticii lui Sarkozy. Astfel, Nathalie Kosciusko-Morizet, fost ministru, a apreciat ca daca socialistii nu s-ar fi retras din cursa electorala in acele doua regiuni, ele ar fi fost cu siguranta adjudecate de extrema dreapta.

Extrema dreapta a pierdut alegerile din Franta

La randul sau, fostul premier conservator Francois Fillon considera ca ascensiunea Frontului National a privat partidul sau de o victorie clara ce l-ar fi slabit considerabil pe actualul lider socialist, a carui popularitate a scazut dramatic pe fondul esecurilor de politica economica, chiar daca francezii au inceput sa fie mai ingaduitori cu el dupa atacurile teroriste de pe 13 noiembrie. In plus, Fillon a avertizat ca popularitatea extremei drepte va continua sa creasca "atat timp cat francezilor nu li se propune un proiect puternic si credibil".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Sarkozy criticat partid victorie alegeri, #rezultate alegeri regionale Franta , #Franta