Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Surse: Un prieten al autorului atacului cu cutit, comis sambata seara la Paris, a fost arestat UPDATE

Duminica, 13 Mai 2018, ora 19:28
12894 citiri
Surse: Un prieten al autorului atacului cu cutit, comis sambata seara la Paris, a fost arestat UPDATE
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Un prieten al autorului atacului cu cutit comis sambata seara la Paris a fost arestat duminica la Strasbourg, in estul Frantei, a anuntat o sursa judiciara, relateaza AFP.

Update Acest apropiat al atacatorului Khamzat A., cetatean francez, in varsta de 20 de ani, nascut in Cecenia, a fost plasat in custodia politiei dupa-amiaza, a mentionat sursa citata. Naturalizat in 2010, atacatorul a trait timp de mai multi ani la Strasbourg, unde se afla o comunitate cecena, potrivit Agerpres.

Atacatorul inarmat cu un cutit care a ucis sambata seara un trecator la Paris si a ranit alti patru era un tanar nascut in 1997 in Cecenia, parintii lui fiind plasati duminica dimineata in custodia politiei, au anuntat de asemenea surse judiciare.

Cine este atacatorul

Atacatorul, nascut in 1997 si al carui atac a fost revendicat de gruparea jihadista Stat Islamic (SI), nu avea antecedente judiciare, insa figura in registrul "S" al serviciilor de informatii. In acest registru sunt incluse peste 10.000 de persoane, printre care islamisti radicali sau indivizi ce pot avea o legatura cu miscarea terorista, precum si huligani si membri ai gruparilor extremei drepte sau extremei stangi.

Atentatul a fost revendicat de Statul Islamic

Update Atentatul a fost revendicat de organizatia terorista Stat Islamic, iar martorii au afirmat ca atacatorul a strigat "Allah Akbar" (Allah e mare).

Franta face parte din coalitia militara internationala care lupta impotriva SI in Siria si Irak. Atunci cand a revendicat atacul, SI a subliniat ca atacatorul de la Paris a actionat "ca represalii la adresa statelor din aceasta coalitie".

Un barbat a atacat cu cutitul mai multe persoane, sambata seara, la Paris, in apropiere de Opera Garnier. Doua persoane au murit, inclusiv atacatorul.

Victima avea 29 de ani, iar cele patru persoane ranite se afla in afara oricarui pericol. Alte patru persoane au avut nevoie de ingrijiri din cauza ca au intrat in stare de soc.

Atacatorul a fost impuscat de politisti la noua minute de la inceperea atacului, iar organizatia Stat Islamic a anuntat ca autorul este un "soldat al sau si operatiunea a avut loc ca represalrii fata de statele coalitiei".

Incidentul a avut loc langa Opera din Paris, in centrul capitalei Frantei. Martorii povestesc ca au fost momente de groaza. Oamenii au inceput sa alerge pe strazi si sa caute adapost in restaurante.

Ministrul de Interne francez Gerard Collomb a laudat interventia rapida a politistilor si a condamnat "atacul odios".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#atac paris cutit morti raniti , #Franta