Atentat sangeros in Franta: Suspectul a recunoscut ca si-a ucis si decapitat seful

Duminica, 28 Iunie 2015, ora 17:54
5794 citiri
Atentat sangeros in Franta: Suspectul a recunoscut ca si-a ucis si decapitat seful
Foto: Hepta.ro

Suspectul retinut in cazul atacului de vineri de la o uzina chimica din Franta a recunoscut ca si-a ucis seful, a declarat duminica o sursa apropiata anchetei.

Yassin Salih, in varsta de 35 de ani, le-a spus detectivilor ca l-a ucis pe Herve Cornara intr-o parcare, inainte de a ajunge la uzina din Saint Quentin-Fallavier, la 30 de kilometri sud de Lyon, unde a incercat sa declanseze o explozie vineri, transmite Reuters.

Atentat sangeros in Franta: Atacatorul a trimis un selfie cu capul victimei

Politia a descoperit cadavrul decapitat al barbatului la locul atacului, unde nu s-au inregistrat alte victime.

Potrivit unor surse apropiate anchetei citate de AFP, Salhi va fi transferat la Paris duminica, pentru continuarea interogatoriului.

Atac sangeros in Franta: Barbat decapitat intr-un atentat comis in numele Statului Islamic

Yassin Salhi, un francez de origine nord-africana in varsta de 35 de ani, este retinut in orasul Lyon, dupa ce a intrat cu masina intr-un depozit in care erau stocate recipiente cu gaz. El a fost arestat in timp ce incerca sa deschida canistre cu substante inflamabile.

Politia a gasit capul lui Herve Cornara, managerul in varsta de 54 de ani al firmei de transport la care Salhi era curier, agatat de un gard al uzinei detinute de compania americana Air Products si incadrat de steaguri cu inscriptii islamiste.

Atentat sangeros in Franta: Presupusul terorist e musulman - cine e victima decapitata

Procurorul din Paris, Francois Molins, a afirmat vineri ca anchetatorii vor incerca sa determine cursul exact al evenimentelor, pentru a stabili daca Salhi a actionat singur.

Examinarea telefonului mobil al suspectului a dezvaluit ca acesta si-a facut un selfie cu capul sefului sau si l-a trimis prin aplicatia WhatsApp catre un cont asociat cu un numar nord-american, a declarat sambata o sursa apropiata anchetei. Deocamdata nu se stie cui apartine contul respectiv.

Cadavrul lui Cornara prezenta de asemenea semne de strangulare, ceea ce sugereaza ca barbatul ar fi fost ucis in alt loc, inainte de a fi decapitat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#decapitare Franta, #atentat terorist Franta, #atac terorist Franta, #suspect decapitare Franta , #Franta
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Asa ii trebuie daca a angajat ciuhapi