Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Averile lui Jean-Marie Le Pen si Marine Le Pen, in vizorul justitiei franceze

Marti, 22 Decembrie 2015, ora 10:33
2528 citiri
Averile lui Jean-Marie Le Pen si Marine Le Pen, in vizorul justitiei franceze
Foto: Facebook/Jean-Marie Le Pen

Justitia franceza a fost sesizata asupra declaratiilor de avere din 2014, considerate subevaluate, ale eurodeputatilor de extrema dreapta Jean-Marie Le Pen (foto) si Marine Le Pen, a anuntat Inalta Autoritate pentru transparenta vietii publice, organismul care sesizat Parchetul national financiar.

"Exista o indoiala serioasa in ce priveste exhaustivitatea, exactitatea si sinceritatea declaratiilor lor, din cauza subevaluarii evidente a anumitor active imobiliare detinute in comun de dl Jean-Marie Le Pen si dna Marine Le Pen", precizeaza comunicatul Inaltei Autoritati, care a verificat declaratiile de avere completate de cei doi Le Pen in calitate de europarlamentari, transmite AFP.

Inalta Autoritate le reproseaza fondatorului Frontului National si actualei presedinte a partidului ca si-au evaluat activele respective cu doua treimi din valoarea lor, adica peste 1 milion de euro in cazul lui Jean-Marie Le Pen si mai multe sute de mii de euro in cazul fiicei sale.

Infractiunile mentionate sunt pasibile de 45.000 de euro amenda, trei ani de detentie si 10 ani de interzicere a candidaturii in functii publice.

Marine Le Pen este creditata de toate sondajele recente cu prezenta in turul al doilea al viitoarelor alegeri prezidentiale din 2017.

In urma comunicatului, ea a anuntat ca a inaintat recurs in fata Consiliului de Stat, cea mai inalta jurisdictie administrativa a Frantei, impotriva sesizarii formulate de Inalta Autoritate pentru transparenta vietii publice.

Organismul a fost infiintat in baza legii transparentei, care ii obliga pe ministri, parlamentari si anumiti alesi locali sa-si declare averile, vizand, de asemenea, prevenirea eventualelor conflicte de interese. Legea a fost adoptata dupa descoperirea in 2013 a contului bancar ascuns in strainatate al lui Jerome Cahuzac, fost ministru al bugetului, acuzat de frauda fiscala si obligat sa demisioneze.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Jean Marie Le Pen avere, #declaratii avere Franta , #Franta
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poate ca acum vor iesi la iveala si legaturile familiei Le Pen cu