Barbat condamnat la sase luni de inchisoare pentru ca tinea un pui de leu in apartament

Sambata, 27 Octombrie 2018, ora 13:34
4844 citiri
Barbat condamnat la sase luni de inchisoare pentru ca tinea un pui de leu in apartament
Foto: Pixabay (Arhiva)

Un barbat care tinea un pui de leu intr-un apartament din Val-de-Marne, in apropiere de Paris, si care le-a spus judecatorilor ca este un iubitor de animale a fost condamnat vineri la sase luni de inchisoare de catre un tribunal din Creteil.

Barbatul de 30 de ani a fost, de asemenea, condamnat la plata unei amenzi de 2.000 de euro pentru detinerea ilegala a animalului, pe care a incercat sa-l vanda, potrivit AFP.

Puiul de leu, o femela de doua luni si jumatate, a fost recuperat marti seara in comuna Valenton de la vecinii barbatului. Suspectul era ascuns intr-un dulap, in timp ce puiul de leu, intr-o stare buna de sanatate, se afla in camera copilului.

Nu este vorba despre un caz izolat, a precizat procurorul in timpul audierii, precizand ca Oficiul national pentru vanatoare si fauna salbatica ancheteaza detinerea altor trei pui de leu in suburbiile Parisului.

Contactat de AFP, oficiul nu a dorit sa comenteze, insa o sursa apropiata dosarului a evocat "alti pui de leu aflati in circulatie", dupa cum reiese din filmuletele publicate pe retelele de socializare, care insa nu au putu fi inca localizati.

Un alt pui de leu a fost descoperit miercuri, intr-un garaj din Marsilia, potrivit autoritatilor vamale.

Cel descoperit in Val-de-Marne a aparut in diverse videoclipuri pe retelele de socializare, in care putea fi vazut muscand un tanar de cap, lasandu-se mangaiat sau umbland pe strada.

Proprietarul puiului de leu a fost descoperit dupa ce una dintre persoanele din lista sa de contacte de pe Snapchat l-a denuntat la politie dupa ce acesta pusese leul la vanzare pentru 10.000 de euro.

In fata judecatorilor, barbatul a spus ca a vrut doar "sa se laude" ca leul era al lui cand, de fapt, il "imprumutase" de la un apropiat venit in vizita.

"Am vazut leul pe bancheta din spate a masinii sale. Nu este un lucru pe care il vezi in fiecare zi. L-am luat in brate, prietenul meu a vazut ca imi placea de el si mi-a propus sa-l pastrez cateva zile".

"Imi plac foarte mult animalele, mereu am avut multe. Am fost hipnotizat de acest leu, nu m-a gandit la consecinte", a continuat acesta, dand asigurari ca regreta "prostia".

Explicatiile barbatului nu au convins nici fundatia "30 millions d'amis", care s-a constituit parte civila in proces, reamintind amploarea traficului de animale, nici pe procuror. "Nu l-a luat pentru ca i se parea dragut, ci pentru ca dorea sa-l revanda", a subliniat acesta din urma.

Leul va fi inapoiat organizatiei "30 millions d'amis". Ancheta nu a permis stabilirea locului de origine al animalului.

In 2017, un pui de leu a fost descoperit intr-o cusca intr-un apartament din Seine-Saint-Denis, dupa care a fost retrimis intr-o rezervatie din Africa de Sud. Persoana care il detinea a fost arestata dupa ce a fost reperata pe retelele de socializare unde se afisa impreuna cu animalul.

Un tigru a fost, de asemenea, descoperit in acelasi apartament in 2016. Mai multe persoane care faceau bani de pe urma selfie-urilor cu tigrul in schimbul a catorva euro l-au abandonat cand politia a inceput sa-l caute. Animalul a fost dus la un adapost.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#barbat inchisoare leu apartament , #Franta