Barbat retinut in Franta, dupa ce a atacat trei militari - continua arestarile antiteroriste

Marti, 03 Februarie 2015, ora 22:12
2282 citiri
Barbat retinut in Franta, dupa ce a atacat trei militari - continua arestarile antiteroriste
Foto: NBC News

Trei militari ai unei patrule antiteroriste din orasul Nisa, din sudul Frantei, au fost atacati de un barbat cu un cutit, marti, fiind usor raniti.

Atacatorul avea cel putin un cutit de mari dimensiuni asupra sa, pe care l-a folosit impotriva celor trei militari care patrulau in fata unui centru al comunitatii evreiesti din sudul tarii, fiind ulterior retinut, relateaza BBC.

Operatiune antiterorista in Belgia: 15 suspecti arestati, jihadistii voiau sa ucida politisti

In acest caz, a fost lansata o investigatie privind fapte de terorism, au transmis autoritatile.

Potrivit acestora, se pare ca barbatul, numit Moussa Coulibaly, a fost trimis inapoi in Franta din Turcia, saptamana trecuta, deoarece avea un bilet doar dus catre aceasta tara, considerata punct de tranzit pentru jihadistii din Europa care vor sa se alature extremistilor islamici ce lupta in Siria si Irak.

In varsta de 30 de ani, atacatorul era de origine din Mali si se pare ca n-are legatura cu Amedy Coulibaly, cel care a ucis patru persoane in atacul din magazinul evreiesc din Paris, din 9 ianuarie.

Atentate in Franta: Pericolul nu a trecut - operatiune antiterorista de amploare, cinci persoane arestate (Video)

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, le-a multumit trecatorilor si politistilor care au ajutat la imobilizarea atacatorului, transmite si NBC News. De asemenea, el a precizat ca un al doilea barbat a fost retinut in acest caz.

Autoritatile franceze au crescut nivelul de alerta si au intarit securitatea in apropierea cladirilor evreiesti, dupa masacrul de la redactia publicatiei franceze de satira Charlie Hebdo si dupa atacul asupra supermarketului evreiesc din Paris, in urma carora 16 persoane au fost ucise, pe 7 si 9 ianuarie.

Apropiat al fratilor Kouachi, arestat in Turcia si trimis in Franta

Tot marti, Ministerul de Interne al Frantei a anuntat arestarea a opt suspecti in Paris si Lyon, ca parte a unei anchete privind o celula terorista ce ii ajuta pe jihadistii din Siria: "Acesti indivizi sunt suspectati ca au participat activ in recrutarea de tineri francezi in jihadism".

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#atac cutit militari Franta, #arestari antiteroriste Franta, #arestari jihadisti Franta, #arestari terorism Franta , #Franta