Burkini interzis si in Corsica, dupa o bataie pe plaja intre musulmani si francezi

Luni, 15 August 2016, ora 15:39
10525 citiri
Burkini interzis si in Corsica, dupa o bataie pe plaja intre musulmani si francezi
Foto: captura YouTube/Euronews

Costumele de baie islamice, cunoscute sub numele de burkini, au fost interzise si intr-o localitate din insula franceza Corsica, dupa o incaierare pe plaja intre mai multe familii nord-africane si tineri localnici.

Autoritatile inca incearca sa afle ce s-a intamplat mai exact in weekend pe plaja din Sisco, insa martorii sustin ca cearta a inceput dupa ce familiile musulmane s-au suparat pentru ca erau fotografiate de un turist, arata BBC.

Cand un grup de tineri localnici au incercat sa faca si ei poze, a inceput batalia dintre nord-africani si francezi, in care s-a aruncat inclusiv cu pietre si sticle. In scurt timp, aproximativ 40 de barbati din Sisco au venit pe plaja in apararea tinerilor, iar unul dintre ei a fost ranit cu un harpon.

Potrivit publicatiei Le Figaro, unii dintre barbatii musulmani i-au atacat pe adolescenti cu topoare. Apoi, localnicii ar fi incendiat mai multe masini care apartineau familiilor din Africa de Nord. Cinci persoane au ajuns la spital in urma incidentelor.

Mai mult, duminica, peste 200 de corsicani, strigand "Franta este casa noastra!", au incercat sa marsaluiasca spre un complex in care se crede ca locuiesc familii nord-africane, insa au fost opriti de Politie.

Drept urmare, Primaria din Sisco a interzis ca femeile sa mai poarte burkini pe plajele statiunii, astfel incat sa fie evitate alte violente. Asta dupa ce si autoritatile locale din Cannes si Villeneuve-Loubet au interzis luna aceasta costumele de baie islamice pe Riviera franceza.

Tensiunile dintre localnici si musulmanii din sudul Frantei au escaladat vara aceasta, mai ales dupa masacrul din 14 iulie de la Nisa, in care 85 de oameni au fost ucisi, chiar de Ziua Frantei.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#burkini interzis Corsica, #costum baie islamic Corsica, #scandal plaja Corsica , #Franta
Comentarii
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5
Salam !