Cannes, victima unui nou jaf: Hotii au spart un magazin de ceasuri de lux

Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 16:58
2942 citiri
Cannes, victima unui nou jaf: Hotii au spart un magazin de ceasuri de lux
Foto: wantchinatimes.com

Doi barbati inarmati au jefuit, miercuri, un magazin de ceasuri de lux din Cannes, la numai trei zile dupa ce un hot a comis jaful anului in statiunea franceza, fugind cu bijuterii de 103 milioane de euro, furate dintr-o expozitie.

Infractorii i-au amenintat pe angajatii ceasornicariei cu un pistol si o grenada, reusind sa fuga cu zeci de ceasuri foarte scumpe, transmite BBC.

Jaf record in Franta: Bijuterii de 53 de milioane de dolari, furate la Cannes

In timp ce jaful de bijuterii de duminica trecuta a fost unul dintre cele mai mari din Europa, cu un prejudiciu de peste 100 de milioane de euro, si nu 40 de milioane de euro cum se estimase initial, autoritatile nu au stabilit inca prejudiciul in urma furtului de cesuri de lux.

Un barbat, care purta palarie si ochelari de soare si care, la prima vedere, parea un turist, a intrat in ceasornicarie cu o grenada, dupa care a aparut si complicele acestuia cu un pistol. Cei doi nu au folosit armele, astfel ca nicio persoana nu a fost ranita. Acelasi magazin de ceasuri a mai fost jefuit si in luna februarie, cand au fost furate ceasuri in valoare de un milion de euro.

Bijuteriile furate la Cannes - Pagubitul, patronul unui mare mall din Romania

Bijuteriile furate duminica la Cannes ii apartineau miliardarului Lev Leviev, un om de afaceri israelian care detine, pe langa mai multe mine de diamante in Rusia si Africa, precum si mall-ul AFI Palace Cotroceni din Bucuresti.

Incidentul este, cu siguranta, cel mai mare jaf de diamante din Franta, depasind cu mult furtul din 2008, cand trei barbati au furat aproape toate bijuteriile de la o expozitie din Paris, prejudiciul fiind de 85 de milioane de euro.

Inca un jaf la Cannes: S-a furat un colier de diamante de 2 milioane de euro

De asemenea, in luna mai, un colier de diamante in valoare de doua milioane de euro a fost furat in timpul unei gale organizate de producatorul de bijuterii De Grisogono la Eden-Roc, Cap d'Antibes, cu ocazia Festivalului de Film din Cannes. Cu cateva zile inainte, mai multe bijuterii ale Casei Chopard, in valoare totala de peste un milion de dolari, au fost furate in dintr-o camera de hotel de la Cannes.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#jaf magazin ceasuri Cannes, #furt ceasuri Cannes, #furt bijuterii Cannes , #Franta